Šport > Kolesarstvo
14746 ogledov

"Zdi se, da je Pogačarju nerodno"

Tadej Pogačar Profimedia
Dominacija Tadeja Pogačarja se je nadaljevala.

Tadej Pogačar je v torkovi 16. etapi še enkrat pokazal svojo moč in prišel do pete etapne zmage na tokratnem Giru. Slovenskemu asu je tokrat šla na roko tudi taktika moštva Movistar, ki je lovilo ubežnike, njegovi pomočniki pa so tako imeli precej manj dela.

Dvajsetletni Giulio Pellizzari (VF Group - Bardiani CSF - Faizanè) je bil blizu zmage, vendar ga je nato Pogačar ob vzponu ujel v zadnjem kilometru. "Za trenutek se je zdelo, da mu Pogačar želi podariti zmago," je zaključek etape ocenila Eurosportova strokovna sodelovka Jip van den Bos.

Nekdanja kolesarka, članica ekipe Jumbo-Visma, je še dodala: "Zdelo se je, da Pogačar ne vozi s polno hitrostjo, ni kolesaril na vso moč. Malce je okleval in pogledal nazaj, a ker se je bližal Daniel Martinez, popuščanje ni več bilo opcija."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Podobnega mnenja je bil tudi bivši nizozemski kolesar Bobbie Traksel. "Zdi se, da je Pogačarju celo nekoliko nerodno, ker toliko zmaguje," je še korak dlje storil nekdanji zmagovalec dirke Kuurne–Brussels–Kuurne.

"Za ta teden bo potreboval še eno roko," je Pogačarjevo potezo, ko je ob prihodu v cilj na prste preštel dosedanje zmage na Giru, pokomentiral Traksel in pristavil: "Upam, da mu bo enako uspelo tudi v soboto ter bo vse ostale kolesarje skupno premagal za vsaj deset minut."

"Ko ga vidiš kolesariti na takšen način in ko nato pogledaš Martineza ... Pogačar je pravzaprav na trening vožnji. Obstaja izjemna razlika med njim in ostalimi kolesarji. Tudi teh pet zmag veliko pove o tem," je še menila van den Bos.

"Užitek ga je opazovati. Vse je tako lahko. Kako čudovito je Pogačarjevo življenje, če lahko vse to počne s takšno lahkoto. Želel bi si, da bi le en dan lahko imel takšne noge," pa je zaključil Traksel.

Tadej Pogačar, 16. etapa Giro d'Italia | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar, ki je v cilju drugouvrščenemu Pellizzariju podaril rožnato majico, je po etapi v skupnem seštevku pred Martinezom vodil z razliko sedmih minut in 18 sekund.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice