Šport > Kolesarstvo
31700 ogledov

Zakaj nihče ne sledi Pogačarju? Prvi zasledovalec nalil čistega vina

Thomas Pogačar Profimedia
Nad tekmece Tadeja Pogačarja na dirki po Italiji so se zgrnile kritike.

Čeprav se Geraint Thomas nima namena predati v boju za rožnato majico na dirki po Italiji, se obenem zaveda, da bo zelo težko ogrozil skupno zmago Tadeja Pogačarja.

To se je dobro pokazalo v kraljevski etapi, v kateri Valižan ni bil zmožen odgovoriti na silovit napad slovenskega kolesarja. Enako velja tudi za druge kolesarje pri vrhu skupne razvrstitve, ki so lahko le nemočno spremljali Pogačarjevo simultanko. 

Pogačar Priznanje rivala Šport Vsi so vedeli, kaj pripravlja Pogačar, storiti niso mogli ničesar

Namesto brezglavega lova za vodilnim kolesarjem na dirki so Pogačarjevi tekmeci etapo raje nadaljevali v okviru svojih zmožnosti, kar je izzvalo določene kritike.

Tadej Pogačar Video Šport Ste to opazili? Dva smučarja pred ciljem preskočila Pogačarja

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
"Očitno je ogromno ljudi kritiziralo mene in druge fante iz skupne razvrstitve, ker smo na nek način raje dirkali med seboj. Tipično za Twitter oziroma omrežje X," je kritike t.i. "kavč selektorjev" komentiral Thomas.

"Poglejmo stvari v pravi luči. Pomislite, kaj bi se zgodilo, če kolesar ali tekač, čigar najboljši čas na 10 km je 40 minut, prvih 20 minut dirka s tempom, s katerim bi razdaljo premagal v 30 minutah? Izmučil se bo in zelo trpel. Na koncu bo za isto razdaljo potreboval 49 namesto 40 minut."

"Lahko bi poskusil ostati z njim (Pogačarjem, op. a.), vendar sem vedel, da mi noge tega ne dopuščajo, še posebej na takšni nadmorski višini. Lahko bi povsem omagal, zato sem sprejel takšno odločitev. Morda to res deluje malodušno, toda Pog je preprosto z drugega planeta," je v podkastu Watts Occuring pojasnil Thomas, lani drugi najboljši kolesar na Giru in aktualni prvi Pogačarjev zasledovalec na letošnji dirki.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogi vas vabi: "Upam, da se nas čim več nabere za nov šov" Domislica Šport "Konec je, mrtev sem!" Nemočni Madžar citiral Pogačarja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • tim6 13:55 21.maj 2024.

    Naj se kritiki vsedejo na kolo in ga zasledujejo🤣🤣