Šport > Kolesarstvo
8144 ogledov

Pri Bori stavijo na Rogliča, v ta namen bo dobro zaščiten

Primož Roglič Profimedia
Prvi mož nemške ekipe pravi, da je rumena majica 'srednjeročni cilj'.

Šef ekipe Bora-hansgrohe Ralph Denk verjame v Primoža Rogliča in zmago na dirki po Franciji. V ta namen bosta Slovencu pomagala tudi nekdanji zmagovalec Gira Jai Hindley in v tej sezoni odlični Aleksandr Vlasov, ki se je na tritedenskih dirkah že izkazal z uvrstitvijo v prvo deseterico v skupnem seštevku.

"Rumena majica je srednjeročni cilj," je medijem izjavil Denk. Ta ima po prihodu bogatega Red Bulla, ki bo nemškemu moštvu priskrbel izjemno dobro finančno pozicijo, velike ambicije. Avstrijsko-nemško sodelovanje naj bi poskrbelo tudi za to, da bi se Bora borila za prvo mesto med ekipami na svetovni lestvici. Že za naslednje leto se načrtujejo velike okrepitve, v javnosti krožijo tudi imeni Wouta van Aerta in Toma Pidcocka, ki za osebnega sponzorja imata prav Red Bull.

Sestava moštva za naslednjo sezono sicer (še) ni v ospredju, trenutno se pri Bori posvečajo predvsem pripravam na Tour. "Primož ne sme in ne bo padel, čeprav bo na sporedu veliko tehnično zahtevnih etap," je prvi cilj za letošnjo francosko pentljo izpostavil Denk.

Da se bo vselej znašel v pravi poziciji, bosta zadolžena Nico Denz in Marco Haller, ki sta se v preteklosti že izkazala v takšnem položaju. Rogliča so doslej že večkrat ustavili padci, tudi na Touru, odstopil pa je na primer tudi kot skupno drugi na Vuelti 2022.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav padci so v tem letu že zaznamovali priprave posameznih favoritov za prihajajoči Tour. Na dirki v Baskiji so se tako na tleh znašli Roglič, Remco Evenepoel in zmagovalec zadnjih dveh francoskih pentelj Jonas Vingegaard. Roglič, ki jo je od omenjene trojice odnesel še najboljše, skupil je sicer grde odrgnine, in Evenepoel bosta zdaj nastopila na kriteriju Dauphine, Danec pa zanj še ne bo nared. Trenutno se nahaja na trening kampu v Tignesu.

Poleg omenjene trojice v ožji krog favoritov seveda sodi tudi Tadej Pogačar, ki je pred dnevi prepričljivo dobil Giro pred še enim kolesarjem Bore Danielom Martinezom. Tudi ta naj bi tvoril izjemno močno postavo nemškega moštva za vožnjo v gorah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice