Šport > Kolesarstvo
8128 ogledov

Športni direktor UAE: Pogačar ni prvi favorit za Tour

Tadej Pogačar Profimedia
Pri ekipi UAE Team Emirates želijo breme prvega favorita naložiti tekmecem.

Po izjemno prepričljivi predstavi Tadeja Pogačarja na dirki po Italiji ter po poškodbah, ki so jo na nesrečni dirki po Baskiji utrpeli na papirju njegovi največji trije tekmeci za dirko po Franciji, so se po mnenju marikoga možnosti, da kolesar iz Klanca pri Komendi pride do dvojčka zmag Giro/Tour, povečale.

A drugače meni športni direktor moštva UAE Team Emirates Joxean Fernández Matxin. "Vingegaard je grdo padel v Baskiji? Lani je Tadej padel v aprilu, se pravi tri tedne kasneje, nato pa je bil do vožnje na čas na Touru povsem blizu Vingegaardu. Ta bo najdlje časa preživel na višinskih pripravah pred dirko po Franciji in je vodja ekipe, ki je lani zmagala na vseh tritedenskih dirkah. Jonas Vingegaard je prvi favorit na tokratnem Touru," je za Sporzo izjavil Pogačarjev športni direktor, ki očitno niti malo ne dvomi o tem, da bo zmagovalec zadnjih dveh francoskih pentelj nastopil na letošnji preizkušnji, ki se začne 29. junija. Vingegaard sicer počasi nabira formo po zlomljenih rebrih, ključnici in predrtih pljučah.

Kot Pogačarjeve velike tekmece je Matxin izpostavil še tri kolesarje, med njimi tudi Primoža Rogliča in Remca Evenepoela, ki sta prav tako padla v Baskiji, zdaj pa se bosta na dirke vrnila z nastopom na kriteriju Dauphine: "V račun je vsekakor treba vzeti tudi Primoža Rogliča, Remca Evenepoela in Aleksandra Vlasova."

Pogi bo sicer na Touru lahko računal na močne pomočnike v ekipi UAE. "Vsekakor imamo izjemno ekipo (Juan Ayuso, João Almeida, Adam Yates, Pavel Sivakov, Marc Soler, Nils Politt in Tim Wellens; op.p.), Tadej pa je edini vodja moštva. Vendar obstajajo tudi druge ekipe z močnimi kapetani," meni Matxin.

Joxean Fernández Matxín | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je spregovoril tudi o možnostih Pogačarjevega nastopa na Vuelti, če bi Slovenec dobil Tour: "Zmagati na vseh tritedenskih dirkah v enem letu bi bil zgodovinsko gledano izjemen dosežek, a to se letos ne bo zgodilo. Vuelta v tem letu ni bila nikoli v Pogačarjevem načrtu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 11:21 03.junij 2024.

    Kakšen je to direktor , če ne ve , da glede na poškodbe Vinograda , tudi če bi nastopil , pa jaz vem od vsega začetka , da ne bo , ne more biti niti slučajno kakšen favorit ! Pogačarju ...prikaži več TDF lahko uide samo, če se razbije pri padcu , bolezen ali pa da mora nujno na operacijo slepiča !

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:14 01.junij 2024.

    To bomo pa še videli

  • jjjaaannneeezzz 08:36 01.junij 2024.

    Zlom zapestja ni prijeten, vendar zlom ključnice in reber ter prebodena pljuča pa vseeno zahtevajo čisto drugo rehabilitacijo in čas. Meni se zdi, da sploh ne bo Danca na Touru.

Sorodne novice