Šport > Kolesarstvo
3304 ogledov

Roglič padel v tretji etapi, na koncu prekratek za zmago

Primož Roglič Profimedia
Tudi dirka po Dofineji ni minila brez padca slovenskega asa.

Na kriteriju Dauphine je Primož Roglič v drugi etapi osvojil drugo mesto in se na to pozicijo zavihtel tudi v skupnem seštevku preizkušnje. Za kapetana moštva Bora-hansgrohe pa se je precej slabše začela tretja etapa, saj se je znašel na tleh. A po prvih informacijah na srečo naj ne bi šlo za hujši padec. 

Po fotografijah sodeč je znova 'pristal' na levi strani telesa.

V živo:

  • 57 km do cilja: Roglič se nahaja v glavnini. V ospredju je trojica ubežnikov, ki imajo dve minuti prednosti.
     
  • 50 km do cilja: Rémy Rochas (Groupama FDJ), Harry Sweeny (EF Education-EasyPost) in Nicolas Prodhomme (Decathlon–AG2R La Mondiale) imajo le še 57 sekund naskoka. V glavnini so tempo nadzirali kolesarji ekipe Uno-X Mobility za nosilca rumene majice Magnusa Corta Nielsena.
     
  • 36 km do cilja: Norveška ekipa je nekoliko zmanjšala tempo, iz glavnine je skočil Danec Christopher Juul-Jensen (Jayco–AlUla) in se priključil trojici. Razlika se je vrtela okoli minute.
     
  • 22 km do cilja: V ozadju glavnine je padlo nekaj kolesarjev zaradi mostička in zoženja ceste. Ubežniki, Rochas je popustil in ni več sodeloval v begu, so imeli le še 44 sekund naskoka.
     
  • 8 km do cilja: Pred zaključnim vzponom je imela trojica 29 sekund prednosti.
     
  • 3 km do cilja: Ubežniki so bili ujeti. Roglič je kolesaril v ospredju glavnine, za njegovo kolo se je postavil Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).
     
  • Cilj: Zaradi manjših naklonov je v zadnji kilometer skupaj prišla precej številčna glavnina. Nato sta iz nje 500 metrov pred ciljno črto skočila Romain Grégoire (Groupama–FDJ) in Derek Gee (Israel - Premier Tech). Francoz je že švignil mimo Geeja, a se je Kanadčan vrnil in prišel do največje zmage v svoji karieri. Na lanskem Giru je bil sicer kar nekajkrat drugi.
      Roglič je v cilj prišel kot 10. z zaostankom treh sekund za omenjenim dvojcem. Nekaj časa je vozil na tretjem mestu, nato pa popustil, ko je uvidel, da vodilnih dveh ne bo ujel.

    Gee je prišel tudi do rumene majice, ima tri sekunde naskoka pred Cortom Nielsenom, štiri pred Gregoirom in 7 pred četrtim Rogličem.

Jutri bo na sporedu vožnja na čas. Roglič je prisotnim novinarjem na dirki po etapi sicer povedal: "Zgrešil sem cesto in padel. Lahko bi se končalo huje, na srečo ni večjih bolečin. Bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Zaključek etape ni bil po mojem okusu, saj je bila skupina precej velika, se pa že veselim jutrišnjega kronometra, ki bi odličen test pred tourom."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:02 05.junij 2024.

    Star je in neroden hehe

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:48 04.junij 2024.

    Ja ta pa ima res smolo. Važno, da je z njim vse ok.

  • Rim 18:36 04.junij 2024.

    Zgleda, da ga tudi v tej ekipi ne znajo varovati. Ali pa je za zanj pogoste padce v glavnem kriv sam. Torej ali je taktika, ali tehnika?

Sorodne novice