Šport > Kolesarstvo
10695 ogledov

Oba z Rogličem že dobila Giro, zdaj povedal, kaj meni o Slovencu

Primož Roglič Profimedia
Avstralski kolesar se veseli sodelovanja s Slovencem.

Na dirki po Dofineji, kjer je bila včeraj etapa namenjena sprinterjem, prvič resneje v sezoni sodelujeta dva nekdanja zmagovalca dirke po Italiji. Jai Hindley je Giro osvojil leta 2022, Primož Roglič leto za njim, Avstralec in Slovenec pa sta zdaj združila moči pri ekipi Bora-hansgrohe.

"Skupaj doslej še nisva veliko dirkala, vendar sem z njim preživel tri tedne na pripravah v gorah. Bilo je prijetno. Je dober fant, po mojem mnenju je tudi koristno zate, če delaš z njim," je svoje mnenje o slovenskemu asu za Cycling News podal Hindley.

Pri Bori-hansgrohe želijo na najboljši način izkoristiti kriterij Dauphine za pripravo na Tour. "Dofineja je izjemno pomembna za izgradnjo prave kemije. Gre pravzaprav za predpremiero Toura," je še dejal Avstralec, ki se zaveda, da kolesarji, ki uspešno nastopajo na kriteriju, ponavadi sodijo med favorite tudi na dirki po Franciji: "Če si uspešen tu, si običajno dober tudi na Touru. Upam, da smo že zdaj dobri."

Jai Hindley | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemška ekipa ima visoke cilje: "Želimo si zmagati."

Pri Bori imajo sicer tokrat na Dofineji kar tri može, ki lahko posežejo v sam vrh skupnega seštevka, poleg Rogliča in Hindleyja je tu še Aleksandr Vlasov. "S tem se precej zmanjša pritisk. Če imaš več opcij z večjim številom kolesarjev, je to le dobro za ekipo," je prepričan 28-letni avstralski kolesar.

V današnji drugi etapi bo med favoriti za etapno zmago že tudi Roglič. Kolesarji se bodo okoli 117 km pred ciljem spopadli z vzponom do Saint-Georges-en-Couzana (7 km/5,8 %), po nekaj ravnih kilometrih pa še s prelazom Croix Ladret (3,1 km/6,1 %). Nato sledi še slabih osem kilometrov blagega vzpenjanja do cilja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice