Šport > Kolesarstvo
7658 ogledov

Pogačar ocenil Jonasa, Rogliča in Remca, to pričakuje od njih

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard in Primož Roglič Profimedia
Tadej Pogačar je prepričan, da bodo vsi največji rivali odlično pripravljeni za Tour.

Medtem ko je Tadej Pogačar pometel s konkurenco na dirki po Italiji in prikazal izjemno pripravljenost, so njegovi trije največji rivali na prihajajoči dirki po Franciji še vedno celili rane in poškodbe po grozljivi nesreči na dirki po Baskiji. Primož Roglič in Remco Evenepoel bosta sicer pred francosko pentljo le pokazala svoje karte na kriteriju Dauphine, ki se je začel v nedeljo, daleč največja neznanka pa je Jonas Vingegaard, ki je v zadnjih dveh letih celo prišel do Pogačarjevega skalpa in slavil na največji dirki na svetu.

Danec, ki kolesari za Vismo-Lease a Bike bo na start francoske pentlje prišel, ne da bi odvozil eno samo dirko po grozljivi nesreči v začetku aprila, prav tako pa zaenkrat še ni znano, ali se bo sploh pojavil na startu. Trenutno se nahaja na višinskih pripravah in bije bitko s časom, ali bo pripravljen do 29. junija, ko se v Firencah začne letošnja dirka po Franciji. A vsaj po Pogačarjevem mnenju ni dvoma, da se ne bi Jonas podal v lov na tretjo zaporedno rumeno majico.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da bo pripravljen," je odgovoril na vprašanje v zadnji epizodi Geraint Thomas Cycling Club podcasta. "Zelo hitro se je vrnil na kolo po svojem odhodu iz bolnišnice. Če mu je ponovno udobno na kolesu, verjamem, da se lahko na startu pojavi v dobri formi. Mora doseči svojo tekmovalno težo, a ne verjamem, da bo imel s tem težave. Tudi Evenepoel bo zagotovo naravnost letel. Bo zelo motiviran, kot tudi Roglič. Izgleda, da bodo vsi več kot 100-odstotno pripravljeni za letošnji Tour."

Prav tako je Pogačar v pogovoru za omenjeni podcast razkril postavo ekipe UAE Team Emirates, ki mu bo pomagala, da po dveh zaporednih drugih mestih ponovno obleče rumeno majico. "Moja desna roka bo Adam Yates, medtem ko bosta Juan Ayuso in Joao Almeida dva luksuzna pomočnika za gore. Marc Soler in Pavel Sivakov sta dva velika moža za gore, ki pa lahko veliko dela opravita tudi po ravnem. In potem imamo še Tima Wellensa in Nilsa Politta, dva izjemno močna moža. Še mene straši takšna postava!"

UAE Team Emirates | Avtor: Epa Epa

Glede na to, da bo večina Pogačarjevih rivalov dirko začela z veliko neznankami in vprašljivo formo, ali bo Tadej napadel na polno že od samega začetka? "Gre za zahteven start dirke, a o tem še nisem razmišljal. Lani smo bili zelo agresivni na startu v Bilbau in se nam je vse skupaj mogoče maščevalo. Prav tako nisem bil v pravi formi. Dobro moramo premisliti, kaj bomo naredili."

"Prvi dan nas čaka 210 kilometrov s štirimi zaporednimi vzponi, na drugi dan imamo San Luco iz dirke po Emiliji, medtem ko nas na četrti dan čaka Galibier. To bo dobra dirka. Ali bi se rad na Galibierju maščeval za to, kar se mi je zgodilo leta 2022? To bi bilo lepo, toda ciljna črta je spodaj. Seveda pa ne smemo pozabiti na zadnji del Toura, zadnje tri etape, ki so zelo zahtevne. Brutalno bo. Evenepoel bo predvsem poizkušal narediti razliko na začetku, toda Roglič si bo najprej vse ogledal in nato letel v zadnjih dneh. Je pa lepo končno videti Remca, da se bo preizkusil na Touru. Ko je postal svetovni prvak, sem si mislil, da zdaj pa res mora poizkusiti še Tour, a ga do zdaj še ni," je zaključil najboljši kolesar sveta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice