Šport > Kolesarstvo
49777 ogledov

Pri Bori priznali, da česa takega po Primoževem prestopu niso pričakovali

Roglič Profimedia
Športni direktor Bore-hansgrohe je priznal, da so podcenili, kako je osem let pri Jumbo-Vismi zaznamovalo Primoža Rogliča.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je ob koncu minule sezone v enem najbolj odmevnih prestopov v zgodovini kolesarstva po osmih letih zapustil Jumbo-Vismo in okrepil ekipo Bore-hansgrohe. Pri nemški ekipi so si veliko obetali od enega najboljših kolesarjev tega tisočletja, ki pa ima v začetku svoje avanture pri Bori ogromno smole.

A zaupanje nemškega velikana je vendarle upravičil z etapno zmago in rumeno majico na dirki po Baskiji, katero je predal dalje šele po padcu in odstopu na četrti etapi, prav tako pa trenutno navdušuje na kriteriju Dauphine, kjer je eno etapo končal na drugem mestu, po tretjem mestu na sredinem kronometru pa je v skupnem seštevku na drugem mestu z lepim izhodiščem za napad na skupno zmago.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot kaže, je pred bližajočim se Tourom le našel pravo formo, pa čeprav so iz njegove ekipe priznali, da so močno podcenili, koliko časa bo slovenski šampion potreboval, da se navadi na novo ekipo. Po besedah športnega direktorja Rolfa Aldaga za Het Laatste Nieuws naj bi tako kriterij Dauphine še vedno služil predvsem kot priložnost, da se navadi na dirkanje za novo ekipo ter na svoje nove sotekmovalce.

Aldag je tudi priznal, da v ekipi niso pričakovali, kako drugačno bo celotno okolje za njihovega novega šampiona, potem ko je na najvišjem nivoju celotno kariero, vseh osem let, preživel pri ekipi Jumbo-Visma. Prav to naj bi bilo tudi razlog za neprepričljive predstave na dirki Pariz-Nica, katero je kot glavni favorit končal šele na desetem mestu.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Vse je v rutini. Vzamimo si dirko Pariz-Nica za primer. Vreme je bilo zelo slabo. Jakne, ki jih je Primož nosil pri Jumbo-Vismi so povsem drugačne od naših. En dan je skorajda zmrznil na kolesu, ker ni vedel, kaj si naj obleče. Pogosto je šlo za takšne najenostavnejše stvari," je pojasnil Aldag.

"Nismo se popolnoma zavedali, kaj pomeni, da je nekdo osem let vozil za neko drugo ekipo. Da je tam poznal vsako malenkost, potem pa pride v povsem drugačno ekipo. Šlo je že na najenostavnejša vprašanja. Kako se počuti v tekmovalnem dresu? Ali naj nosi svoje grelce za noge in roke ter ali ga ne tiščijo preveč? O takih stvareh bi se morali pozanimati vnaprej," je priznal Aldag.

Rolf Aldag | Avtor: Profimedia Profimedia

Po dirki Pariz-Nica so pri Bori-hansgrohe dobili nekatere odgovore in že na dirki po Baskiji smo videli povsem drugačnega Primoža Rogliča. Dokler mu grozljiv padec in poškodba nista prekrižala načrtov. "Po dirki Pariz-Nica smo vedeli, da moramo marsikaj popraviti. Na dirki po Baskiji smo dobili občutek, da se stvari ponovno sestavljajo. Primož je slavil na kronometru, ta že prej omenjena rutina se je vrnila. Seveda pa bi si želeli, da bi izvedeli, kam bi se Primož na dirki uvrstil tudi v skupnem seštevku," je zaključil Aldag.

Primož Roglič namreč trenutno nastopa na kriteriju Dauphine, a njegova forma ter sama kemija s sotekmovalci v ekipi ostajata pred dirko po Franciji veliki neznanki. Primož je namreč v letošnji sezoni nastopil na vsega treh dirkah in končal le eno. Na dirki Pariz-Nica je bil deseti, na dirki po Baskiji je odstopil sredi četrte etape, kriterij Dauphine pa je še v teku. Roglič resnično ni imel prave priložnosti, da bi se ujel s svojo ekipo. A morda bodo dobri nastopi na zadnjih etapah kriterija Dauphine dvignili moralo ter v ekipo vnesli zmagovalno mentaliteto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice