Šport > Kolesarstvo
1931 ogledov

Kakšna vrnitev! Roglič do etapne zmage in rumene majice

Primož Roglič Profimedia
Uspešen dan za Primoža Rogliča.

Primož Roglič je osvojil svojo drugo zmago v dresu ekipe Bora-hansgrohe. Zasavec je do svoje 81. zmage v karieri prišel v šesti etapi kriterija Dauphine. Odločitev je padla na zaključnem vzponu.

Ostanek glavnine je na vzponu ujel zadnjega ubežnika Romaina Grégoira, že pred tem sta iz skupine favoritov skočila Rogličev moštveni kolega Aleksandr Vlasov in Laurens De Plus (Ineos Grenadiers). Ko je še z nekaj kolesarji stik skušal vzpostaviti še Roglič, je odpadel tudi nosilec rumene majice Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Roglič se je pridružil Vlasovu, Rus pa se je nato žrtvoval za svojega kapetana in ga popeljal naprej.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Z njima je ostal le Italijan Giulio Ciccone. A tudi kolesar moštva Lidl-Trek ni zmogel zadnje pospešitve tempa, ki jo je uprizoril Roglič. Ta je na koncu zanesljivo zmagal. Vlasov je ciljno črto z zadnjimi močmi prečkal kot tretji.

Ker je Remco zaostal 42 sekund, ob tem je Slovenec prejel še 10 sekund bonusa za prvo mesto, je rumeno majico prevzel kapetan Bore. Ta ima zdaj 19 sekund naskoka pred Belgijcem, tretji je Američan Matteo Jorgenson (Visma - Lease a bike), ki zaostaja 58 sekund.

S predstavo, ki je sledila včerajšnjemu padcu, je Roglič zdaj potrdil vlogo favorita tudi za Tour.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice