Šport > Kolesarstvo
6676 ogledov

Rogličevo zaskrbljujoče razkritje po hudem padcu na Dofineji

Roglič Print Screen
Primož Roglič je bil udeležen v množičen padec v zaključku pete etape kriterija Dauphine.

Spolzko cestišče je terjalo visok davek v zaključku pete etape kriterija po Dofineji. V dvojnem padcu, eden se je zgodil na čelu, drugi pa repu glavnine, je bilo poškodovanih več kolesarjev, nekateri tudi huje. Na tleh sta se znašla tudi vodilni v skupnem seštevku Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) in Primož Roglič (Bora-Hansgrohe).

Tako Slovenec kot Belgijec sta bila po padcu v bolečinah, predvsem Evenepoel se je držal za pred dobrim mesecem in pol operirano ramo. Oba sta se po nekaj minutah vrnila na kolo in se odpeljala do zbirnega mesta po spustu.

Roglič in Evenepoel sta bila udeležena že v padcu na dirki po Baskiji pred dvema mesecema, slovenski as pa je padel tudi v tretji etapi kriterija po Dofineji, a ni utrpel poškodb. 

Množični padec na kriteriju Dauphine Dirka prekinjena Šport Grozljivka na Dofineji! V padec udeležena tudi Roglič in Remco

Roglič jo je v tokratnem padcu odnesel razmeroma dobro, vseeno pa je pred prvimi uradnimi informacijami glede njegovega zdravstvenega stanja prisotne kar nekaj negotovosti. Štiriintridesetletnik je namreč pristal na rami, na kateri je bil pred leti že operiran.

"Padel sem na ramo, kar ni najboljše, saj so mi jo pred leti že operirali. To je to. Treba bo preveriti, kakšno je stanje. Kar zadeva ostalo, je z mano vse v redu. Zagotovo sem jo odnesel bolje kot nekateri drugi. Še vedno sem se lahko pripeljal do cilja. S*anje, da se te stvari dogajajo," je razplet etape obžaloval slovenski kolesar.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nadaljevanje dirke zanj naj ne bi bilo vprašljivo, vseeno pa bo moral počakati na zeleno luč zdravniške stroke. "V tem trenutku težko karkoli rečem. Najprej moram opraviti zdravniške preiskave, potem pa bomo videli, kakšen bo naslednji korak."

Roglič Priznali napako Šport Pri Bori priznali, da česa takega po Primoževem prestopu niso pričakovali

Padca sta se istočasno zgodila na zelo spolzki cesti na kratkem spustu s klanca na Cote de Bel-Air. Udeleženih je bilo več deset kolesarjev, zasedena pa so bila vsa reševalna vozila, zaradi česar so organizatorji takoj začasno nevtralizirali dirko in kasneje tudi dokončno.

Najhuje sta jo po doslej znanih informacijah odnesla predvsem kolesarja Visma-Lease a Bika, Nizozemca Dylan van Baarle in Steven Kruijswijk, ki sta morala predčasno končati dirko. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v bližnjo bolnišnico. Oba sta bila sicer nominirana za prihajajoči Tour de France, kjer bi morala pomagati dvakratnemu branilcu naslova, Dancu Jonasu Vingegaardu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.