Šport > Kolesarstvo
15773 ogledov

Tako dirkanje ob Rogliču doživlja izkušeni zvezdnik Bore

Jungels Roglič Profimedia
Luksemburški kolesar iz vrst Bore-Hansgrohe si šteje v čast, da lahko na dirkah dela v prid Primožu Rogliču.

Primož Roglič je kljub velikemu preplahu v zaključnih kilometrih zadnje etape še drugič v karieri osvojil kriterij po Dofineji in se veselil svojega največjega uspeha po prestopu k Bori-Hansgrohe.

To je bila Rogličeva 84. zmaga v karieri. Na letošnjem kriteriju je dobil dve etapi, skupno pa je to sezono zbral štiri zmage. V karieri ima zdaj 21 lovorik na večdnevnih dirkah. Kar deset jih je zbral na največjih sedmih enotedenskih preizkušnjah. Več od njega jih ima samo Irec Sean Kelly (14).

Primož Roglič Kriterij Dauphine Šport Kakšna drama! Roglič v hudi krizi, o skupni zmagi odločalo vsega nekaj sekund

Rogličeva generalka za Tour de France ni minila povsem gladko. Dvakrat se je moral pobrati s tal, še zlasti je bil problematičen drugi padec zaradi pristanka ramo, ki so mu je lani operirali. Vseeno je na koncu iz sebe iztisnil dovolj moči ter v dramatičnem zaključku osme etape ubranil nekaj sekund prednosti pred Carlosom Rodriguezom (Ineos Grenadiers).

Primož Roglič Odzivi Šport Roglič: "Trpel sem! Ob vseh padcih in neželenih stvareh ..."

Nad borbeno predstavo 34-letnega Kisovčana je bil očaran tudi izkušeni član Bore-Hansgrohe Bob Jungels. "Privilegij je delati zanj. Velika čast. Tako na kolesu kot zasebno je zelo prijazna oseba. Zelo sem vesel, da se je pridružil naši ekipi," je povedal nekdanji zmagovalec dirke Liège-Bastogne-Liège.

Razkril je še, da je Rogliča dokaj dobro poznal še pred njuno združitvijo v kadru nemške ekipe. "Včasih sva klepetala med etapami in vedno sva cenila drug drugega. V nedeljo nismo šli na zmago, toda druge ekipe so nas izzvale in videlo se je, da je bila kolektivna moč ekipe Bora-Hansgrohe ključ do novega uspeha. Veliko pove že to, da se je Vlasov nesebično žrtvoval za Rogliča. Resnično se zelo dobro razumeta. Aleksandr, Jai Hindley in Matteo Sorbero so super močni fantje. Poskušamo jim nuditi dovolj opore, kadar je to mogoče. Konec koncev moramo Primoža samo obdržati spredaj. Ostalo bo naredil sam." 

Roglič dofineja | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.