Šport > Kolesarstvo
17802 ogledov

Zvezdnik Bore-hansgrohe po hudi nesreči v bolnišnici, takšno je stanje

Emanuel Buchmann Profimedia
Coquardu druga etapa, Lampaert še naprej vodilni na švicarski pentlji, Buchmann pristal v bolnišnici.

Francoz Bryan Coquard (Cofidis) je zmagovalec druge etape od Vaduza do Regensdorfa v dolžini 177 kilometrov letošnje izvedbe kolesarske dirke po Švici oziroma Tour de Suisse. Vodstvo v skupnem seštevku je še naprej ohranil v rumeno majico oblečeni Belgijec Yves Lampaert (Soudal-QuickStep), zmagovalec nedeljskega prologa.

Coquard je v ciljnem sprintu uspel odgovoriti na napad drugouvrščenega Avstralca Michaela Matthewsa (Jayco-AlUla), največ razlogov za obžalovanje pa ima tretjeuvrščeni Belgijec Arnaud De Lie (Lotto-Dstny), ki je bil v idealnem položaju za napad. Tega pa ni izkoristil zaradi težav z menjalnikom približno 200 metrov pred ciljem.

Bryan Coquard | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec prve etape Lampaert ima po novem štiri sekunde boljši čas od drugega Britanca Ethana Hayterja (INEOS Grenadiers) in sedem sekund prednosti v primerjavi s tretjeuvrščenim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Emirates).

Slovencev, ki po zaslugi Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča navdušujejo na zadnjih dirkah, na osemdnevni preizkušnji ni, doslej pa je v skupnem seštevku dvakrat slavil Simon Špilak (2015, 2017).

Prihajajo pa zato z dirke po Švici slabe novice ravno iz ekipe prej omenjenega Rogliča, Bore-hansgrohe, ki je razkrila, da je bil njihov kolesarski zvezdnik in aktualni nemški državni prvak Emanuel Buchmann tik pred ciljem udeležen v grozljivo nesrečo, po kateri je pristal v bolnišnici.

V nesrečo je bil udeležen tudi drugouvrščeni kolesar iz skupnega seštevka Ethan Hayter, ki pa je za razliko od Buchmanna lahko dokončal etapo ter zaradi padca znotraj zadnjih treh kilometrov prejel čas glavnine.

"Na žalost je bil Emanuel Buchmann vsega kilometer in pol pred ciljem udeležen v nesrečo. Je pri zavesti in v bolnišnici, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave. Pridružite se nam pri sporočilih podpore našemu Emuju," so na socialnih omrežjih sporočili iz nemške ekipe.

Nemški državni prvak sicer ni del ekipe, ki naj bi na bližajoči se dirki po Franciji podpirala Primoža Rogliča, čeprav je mnoga leta slovel za Borinega najboljšega kolesarja, potem ko je Tour leta 2019 končal celo na četrtem mestu. Po nedavnem sporu z ekipo zaradi neuvrstitve v ekipo za Giro je vse bolj jasno, da odlični Nemec pozimi zapušča ekipo.

V torek sledi etapa, ki bo karavano popeljala na relaciji Steinmaur - Rüschlikon, kolesarji pa bodo morali premagati 161,7 km razgibane etape.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice