Šport > Kolesarstvo
5929 ogledov

Iz Švice nove odlične novice za Pogačarja

Dirka po Švici Profimedia
Pogačarjeva glavna pomočnika na prihajajočem Touru sta tudi v "uri resnice" na dirki po Švici deklasirala konkurenco.

Britanski kolesarski as Adam Yates (UAE Team Emirates) je skupni zmagovalec kolesarske dirke po Švici. Ta se je danes končala z gorskim kronometrom od Aigleja do Villars-sur-Ollona (15,7 km).

Etapo je sicer dobil Portugalec Joao Almeida, ki je drugouvrščenega moštvenega kolega Yatesa prehitel za devet sekund, kar pa ni bilo dovolj, da bi v skupnem seštevku zamenjala mesti.

V vožnji na čas so sicer morali kolesarji najprej opraviti z dobrimi petimi kilometri bolj ravnega odseka, nato pa dobrimi desetimi kilometri vzpona. Skupno so morali premagati 865 višinskih metrov.

Dirka po Švici | Avtor: Profimedia Profimedia

Z etapo je najhitreje opravil Almeida. Uro je ustavil pri 33 minutah in 23 sekundah. Drugo mesto je pripadlo Yatesu, ki je zaostal devet sekund, tretji pa je bil Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) z 21 sekundami zaostanka.

Yates je tako potrdil skupno zmago in dobro formo pred dirko po Franciji, kjer bo 31-letnik skupaj s Portugalcem pomagal slovenskemu asu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates).

V skupnem seštevku je Britanec ohranil 22 sekund naskoka pred Almeido, UAE-jev dvojec pa je naravnost deklasiral konkurenco. Potem ko sta dobila prav vsako izmed zadnjih štirih etap, jje imel najbližji zasledovalec na koncu več kot tri minute zaostanka za zmagovalcem.

Na tretje mesto je sicer po današnjem kronometru napredoval Skjelmose (+3:02), ki je za več kot minuto ugnal na koncu devetega Egana Bernala. Ta je zdrsnil na četrto mesto, zaostal pa je 3:12 minute.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice