Šport > Kolesarstvo
14655 ogledov

Pogačarju se lahko smeji, pred Tourom nove odlične novice

Dirka po Švici Profimedia
Kolesarja ekipe UAE Team Emirates, ki bi morala biti v Franciji ključna moža Tadeja Pogačarja, sta bila razred zase tudi na kraljevski etapi dirke po Švici.

Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates) je zmagovalec predzadnje, sedme etape kolesarske dirke po Švici. Na trasi v Villars-sur-Ollonu (118,2 km) in okolici je v objemu svojega moštvenega kolega Portugalca Joaa Almeide prvi prečkal ciljno črto in nekoliko povišal prednost v skupnem seštevku.

Za Yatesa je to druga zmaga na letošnji dirki po Švici, dobil je tudi peto etapo. Skupno je v karieri zabeležil 27 zmag. Skupaj z Almeido sta pokazala, da sta 14 dni pred dirko po Franciji, kjer bosta do skupne zmage skušala pomagati slovenskemu asu Tadeju Pogačarju, v odlični formi.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločitev o zmagovalcu etape je padla na zadnjem vzponu do Villars-sur-Ollona. Skupina najboljših je v drugi polovici trase lovila ubežnika Norvežana Johannesa Staune-Mitteta (Visma-Lease a Bike) in ga ujela sredi zadnjega klanca. Nato je pobegnil še Avstrijec Felix Gall (Decathlon AG2R), a ga je vodilni dvojec emiratov ujel in se odpeljal še tretji zaporedni dvojni zmagi naproti.

V zadnji kilometer sta prišla skupaj, zmago pa je slavil Yates, ki je z roko v roki prečkal ciljno črto nekaj centimetrov pred Almeido. Tretji je končal Američan Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech), ki je zaostal 14 sekund.

Dirka po Švici | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupnem seštevku ima pred zadnjo etapo Yates 31 sekund naskoka pred Almeido, oba pa sta daleč pred tekmeci. Tretji Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) namreč po današnjem šestem mestu (+0:16) zaostaja že 1:51 minute.

V nedeljo bo na sporedu še zadnja etapa, in sicer gorski kronometer od Aigleja do Villars-sur-Ollona. Dolg bo 15,7 km z 865 višinskimi metri. Večino teh bodo morali kolesarji premagati na okoli deset kilometrov dolgem zadnjem vzponu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice