Šport > Kolesarstvo
10850 ogledov

V Pogačarjevi ekipi dali jasno vedeti, da ne verjamejo besedam Visme

Vingegaard Pogačar Epa
Pogačarjev športni direktor je prepričan, da se bo Jonas Vingegaard pojavil na startu dirke po Franciji odlično pripravljen.

Iz vrst kolesarske ekipe Visma-Lease a Bike so v zadnjih dneh prišle informacije, da naj bi bil nastop dvakratnega zaporednega zmagovalca dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda na letošnjem Touru še vedno vprašljiv, možnosti za njegov nastop pa naj bi bile približno 50:50.

A medtem ko se ves kolesarski svet sprašuje, ali se bo na startu v Firencah konec meseca pojavil tudi lastnik zadnjih dveh rumenih majic največje dirke na svetu, v taboru največjih rivalov nizozemske ekipe, moštvu UAE Team Emirates, ni dvomov. Kot je v pogovoru za Het Nieuwsblad pojasnil športni direktor ekipe Joxean Matxin, se smejijo takšnim informacijam.

"Medtem ko je na višinskih pripravah, sem ujel številne informacije, da že nekaj tednov zelo naporno trenira. Ne, prepričan sem, da se bo Jonas pojavil na startu Toura. In to v top formi. Pa tudi če bo na startu šele na svojih 95 %, to ne pomeni veliko. Jonas je tip kolesarja, ki raste tekom Toura. Še posebej na takšnem Touru, kot nas čaka letos, ki ima najtežje etape v zadnjem tednu. Kaj takega ni nerešljivo."

Joxean Matxin | Avtor: Profimedia Profimedia

Situacija je tako letos povsem nasprotna lanski, ko se je Matxinov varovanec Tadej Pogačar boril s časom, ali bo pravočasno do začetka dirke zacelil vse poškodbe. Na koncu se je Slovenec pojavil na startu, a je ravno zaradi premalo časa za prave priprave v zadnjem tednu popustil ter se moral zadovoljiti z drugim mestom na dirki.

Letos pa je Vingegaard tisti, ki naj bi bil načet, medtem ko se Pogačar vse od svoje zmage na dirki po Italiji ves čas pripravlja le na dirko vseh dirk. "Vsi poznamo lansko zgodbo, njegov padec v Liegu, njegovo zlomljeno zapestje. Nivo kolesarstva je tako visok, da praktično vsak, ki ne more končati priprave 100-odstoten, plača ceno. Lani Tadej ni bil v optimalni formi. Letos bo," se spopadov med Pogačarjem in Vingegaardom že veseli Matxin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice