Šport > Kolesarstvo
36705 ogledov

Kritično nad Rogliča: "Očitno ima isti problem kot lani"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič se bo po mnenju kolesarskega strokovnjaka težko vmešal v boj za skupno zmago na dirki po Franciji.

Zloglasni kolesarski strokovnjak Thijs Zonneveld je v luči razpleta nedavne dirke po Dofineji kritiziral slovenskega šampiona Primoža Rogliča. Kolesar Bore-Hansgrohe je na zadnji gorski etapi zašel v veliko krizo, ki bi ga kmalu stala končnega zmagoslavja.

Ko mu je dirka v poslednjih kilometrih vzpona na Plateau des Glières polzela iz rok, je 35-letni Kisovčan zbral še zadnje atome moči in na koncu rešil osem sekund prednosti pred zmagovalcem etape Carlosom Rodriguezom (Ineos Grenadiers).

Primož Roglič Kriterij Dauphine Šport Kakšna drama! Roglič v hudi krizi, o skupni zmagi odločalo vsega nekaj sekund Primož Roglič Odzivi Šport Roglič: "Trpel sem! Ob vseh padcih in neželenih stvareh ..."

Roglič je z drugo zmago na tej prestižni preizkušnji poskrbel za lepo popotnico na dirko po Franciji, vendar pa s svojo formo ni prepričal že omenjenega kolesarskega analitika, ki napoveduje, da se bo trikratni zmagovalec Vuelte težko zoperstavil favoriziranemu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates).

"Dirka po Dofineji se je končala s tremi zaporednimi gorskimi etapami. Roglič je bil na prvi zelo dober. Na drugi v soboto je bil že nekoliko manj prepričljiv in Jorgenson (Matteo, Visma-Lease a Bike) je lahko šprintal ob njem. Na tretji etapi ni bil dovolj dober. Pravzaprav je bil slab," je ocenil 43-letni Zonneveld, član moštva BEAT Cycling.

Jungels Roglič Po veliki zmagi Šport Tako dirkanje ob Rogliču doživlja izkušeni zvezdnik Bore

Izpostavil je, da so pri Rogličevi zmagi veliko vlogo odigrali moštveni kolegi, kar je izkušeni Slovenec znal unovčiti z doslednimi, a ne povsem prepričljivimi predstavami.

"Njegova vožnja je bila presenetljivo povprečna. Premagalo ga je pet kolesarjev (na zadnji etapi, op a.), ki za povrhu niti niso najboljši. Kaj nam to pove? Očitno ima isti problem kot lani na Giru. Ko gre resnično za nohte, Roglič pokaže šibkost."

Zonneveld sicer dopušča možnost, da Slovenec še vedno trpi za posledicami nedavnega padca na dirki po Baskiji. "Morda je bil to pokazatelj, da še ni povsem okreval, a njegovo stanje se tudi med dirko po Dofineji ni izboljšalo. Prej nasprotno. Osvojil je dirko, vendar mu to ne more vlivati kakšne posebne samozavesti za Tour," še meni Nizozemec.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • T_rex 17:44 12.junij 2024.

    ajga pa kwa se zdej fsi sekirate kle gor ... dobr d`mamo [se] vrhunskega 1a > Tadeja < ... sam zdrou nej ostane pa bo a`ne'de 🚵‍♂️

  • popokatopetl 14:07 12.junij 2024.

    Nekako se mi zdi da imajo nekateri njegovi tekmeci še več istih problemov, vsaj tisti ki so zadnjo dirko končali za njim ali pa odstopili.

  • res.no 13:56 12.junij 2024.

    Užaljeni Nizozemec Udriha po Primožu, Nizozemci so zdaj itak vsi nastrojeni proti njemu ko je zapustil nizozemsko moštvo. In ne vem kaj ima tolk čez goro za povedat Primož ga je zmagal, ni važno kako, pomembno je, da na koncu ...prikaži več je bil najboljši in enako velja zdaj za Odrinejo. Primož Hvala bogu ni robot da bi zmagoval vsak dan zaporedoma super prepričljivo. Inbox zmagal tudi TDF!

Sorodne novice