Šport > Kolesarstvo
26189 ogledov

Bomba! Po Tratniku k Rogliču še dve veliki okrepitvi iz Visme

Tim in Mick van Dijke Profimedia
Bora-hansgrohe naj bi po Janu Tratniku iz Visme-Lease a Bike pripeljala še dva specialista za spomladanske klasike.

Kolesarska ekipa Bora-hansgrohe ne skriva več svojih ambicij postati najboljše moštvo na svetu. Potem ko so pozimi v svoje vrste pripeljali enega najboljših kolesarjev tega tisočletja, našega Primoža Rogliča, so nato sklenili tudi partnerstvo s slovitim proizvajalcem energijskih pijač Red Bullom. Po veliki finančni injekciji novega sponzorja so tako Nemci pripravljeni, da se na trgu potegujejo za najboljše kolesarje sveta.

Čeprav se uradno nov kolesarski prestopni rok odpre šele s 1. avgustom, ni nobena skrivnost, da se ekipe s kolesarji vse dogovorijo že dosti prej, nato pa z odprtjem prestopnega roka vse skupaj le potrdijo. Tako je že jasno, da so pri Bori-hansgrohe za sezono 2025 že dogovorili prihod našega Jana Tratnika, ki bo tako ponovno združil moči s svojim velikim prijateljem Rogličem, prav tako pa bo moštvo okrepilo eno najlepših odkritij letošnje sezone, mladi Giulio Pellizzari, ki se je tako izkazal na minulem Giru ter danes končani dirki po Sloveniji.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju Wielerflitsa pa naj ne bi bil Tratnik edini kolesar iz Visme-Lease a Bike, ki se bo pri Bori-hansgrohe pridružil svojemu nekdanjemu kapetanu Rogliču, saj naj bi nemško ekipo okrepila tudi dvojčka Tim in Mick van Dijke, mlada specialista za spomladanske klasike. S prihodom dvojčkov Van Dijke bi Bora-hansgrohe močno okrepila svojo zasedbo za spomladanske klasike, obenem pa bi Roglič dobil dva nova varuha, ki bi ga lahko na velikih tritedenskih dirkah ščitila na zahtevnih ravninskih in razgibanih etapah, ki spominjajo na spomladanske klasike, še posebej če bodo v igri zahrbtni bočni vetrovi.

Dvojčka Van Dijke sta sicer proizvod Jumbo-Vismine razvojne ekipe, članski ekipi pa sta se pridružila leta 2022. V nizozemski ekipi sta igrala pomembno vlogo predvsem na enodnevnih klasikah, medtem ko sta bila pomembna člena tudi v sprinterskem vlaku Vismine ekipe.

Medtem ko Mick še čaka na svojo prvo profesionalno zmago, je Tim dosegel že dve odmevni etapni zmagi, ko je leta 2021 dobil etapo na dirki po Hrvaški ter leta 2022 na romunski dirki Sibiu Cycling Tour. Oba sta se izkazala na letošnji dirki Pariz-Roubaix, ki sta jo končala v prvi dvajseterici, medtem ko je Tim navdušil tudi na dirki po Italiji, ko je kar dve etapi končal v prvi peterici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 10:11 17.junij 2024.

    Dajte malo manj pisat o državljanih Monaka, ki so slovenskega porekla. Ni jim bilo mar za dirko po Sloveniji, Fej in Fuj. Pa toliko smo Slovenci vložili v njih, da so sedaj top njim se pa ne zdi vredno da ...prikaži več bi se vsaj pokazali na dogodku v državi njih rojstva.

Sorodne novice