Šport > Kolesarstvo
952 ogledov

Pogačarju se ne sme ponoviti zgodba z lanskega Toura

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na lanski dirki po Franciji v vožnji na čas oddal kar 98 sekund v primerjavi z Jonasom Vingegaardom. Kako bo letos?

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu vožnja na čas med krajema Nuits-Saint-Georges in Gevrey-Chambertin, ki bo dolga 25,3 km. Vodstvo v skupnem seštevku bo branil slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ob njem pa bo med favoriti za etapno zmago tudi njegov rojak Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe).

Pogačar ima po šestih etapah 45 sekund naskoka pred prvim favoritom za današnjo etapno zmago svetovnim prvakom v kronometru Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step) iz Belgije.

Pogačar Kdo bo koga? Šport Pogačar izbral svojega, Vingegaard mu ni oporekal

Tretje mesto s 50 sekundami zaostanka zaseda dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Danec Jonas Vinegegaard (Visma-Lease a Bike), ki je lani na edinem in podobno dolgem kronometru Pogačarju vzel kar 98 sekund. Tudi tokrat spada med favorite za etapno zmago.

Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Po najboljših mestih bo skušal poseči tudi olimpijski prvak iz Tokia Roglič. Letos je že dobil eno vožnjo na čas na dirki po Baskiji, po Dofineji pa je na tretjem mestu proti zmagovalcu Evenepoelu v četrti etapi izgubil 39 sekund.

Ob kandidatih za skupni seštevek bodo na zmago startali še Belgijca Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike) in Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) ter Švicarja Stefan Küng (Groupama-FDJ) in Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost).

Dirka po Franciji Šport Groenewegen do zmage tudi s pomočjo Slovenca

Prvi se bo s startne rampe ob 13.05 podal novi rekorder po številu etapnih zmag Britanec Mark Cavendish (Astana Qazaqstan), Pogačar pa bo startal natanko ob 17. uri. Roglič bo začel ob 16.52, Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) dve minuti kasneje, Vingegaard ob 16.56, Evenepoel pa ob 16.58.

Od Slovencev bo sedmo etapo kot pripravo za nastop na olimpijskih igrah v vožnji na čas vzel tudi Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), nastopila pa bosta še državni prvak v tej disciplini Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) in Luka Mezgec (Jayco-AlUla).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:22 05.julij 2024.

    Pri bledoličnemu bo spet v igri mehanski doping!!! Nekako tako, kot,da bi bil jonas boljši od šprinterjev!!! Ni teorije!!!

Sorodne novice