Šport > Kolesarstvo
28925 ogledov

Legendarni Slovenec s prstom pokazal na krivca za Rogličev padec

Red Bull-BORA-hansgrohe Profimedia
Martin Hvastija je po Rogličevem padcu na dvanajsti etapi dirke po Franciji prst uperil v Rogličevo ekipo.

Pred kolesarji na dirki po Franciji je 13. etapa, ki jih bo popeljala od Agena do Pauja (163,5 kilometra) ob vznožju Pirenejev. Za zdaj pa še ni jasno, ali bo etapo začel tudi slovenski as Primož Roglič, ki je dan prej grdo padel in izgubil skoraj dve minuti in pol v primerjavi z vodilnim na dirki, rojakom Tadejem Pogačarjem.

Rogličev "odnos" z dirko po Franciji se je po četrtkovi etapi še dodatno zapletel. Potem ko ima s Tourom še številne neporavnane račune, je vnovič trdo pristal na tleh, tokrat okoli 12 kilometrov pred ciljem 12. etape v Villeneuve-sur-Lotu.

Primož Roglič Konec sanj? Šport Video: Roglič padel pri veliki hitrosti, zaostal je več kot dve minuti

Za padec sicer ni bil kriv, a to dejstvo ekipi in Kisovčanu v tem trenutku ne pomaga prav dosti. Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je po izgubi 2:27 minute padel na šesto mesto v skupnem seštevku z zaostankom 4:42 minute in bržčas znova ostal brez možnosti za zmago ali stopničke na Touru.

Za padec našega šampiona je bil sicer neposredno odgovoren Astanin Kazahstanec Aleksej Lucenko, ki je poletek preko betona, ki je po cestnem otoku ločil oba pasova ter na drugi strani zbil več kolesarjev. Roglič se je Kazahstancu poizkusil izogniti, silovito je pritisnil na zavore, pri tem pa ga je katapultiralo s kolesa, pristal pa je ravno na poškodovani rami, ki mu je v preteklosti povzročala številne preglavice.

Primož Roglič Red Bull - Bora Šport O Rogličevem nastopu se še odločajo, ni zlomov, toda ...

Kljub nepotrebni izgubi dveh minut na enostavni ravninski etapi bi Roglič pred brutalnima gorskima etapama, ki jih čez vikend čakata v Pirenejih, ostal v igri za stopničke, a je zelo zaskrbljujoča sama poškodba, saj je imel v zadnjih 12 kilometrih ogromne težave sploh slediti svoji ekipi, ki mu je pomagala v lovu na glavnino.

A čeprav je bil Lucenko tisti, ki je vse skupaj zakuhal, je spoštovani slovenski kolesarski strokovnjak Martina Hvastija ravno Rogličevo ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe označil za posredne glavne krivce za novo nezgodo njihovega kapetana.

"V nepravem času je bil na nepravem mestu. Vse skupaj ni bilo hudo zadaj, to je bilo okoli dvajsete, tridesete, morda štiridesete pozicije. Dejstvo je, da se ekipe vseh treh najboljših z razlogom vozijo spredaj. Primož spet na nepravem mestu, gre pa za odgovornost ekipe, ne morem drugače, kot da jih pograjam," je prst med prenosom dirke na RTV Slovenija uperil Hvastija.

"Cel dan so se vozili zadaj, to smo večkrat videli in tudi omenili. Ne vozijo se zastonj ekipe prvih treh vedno v ospredju, kadar gre zares. Red Bull-BORA-hansgrohe tokrat ni bila na pravem mestu! Na koncu si kriv, če si tam, kjer ne smeš biti. Bil je prvi v svoji ekipi, samo Matteo Sobrero je bil pred njim, sicer pa kompletna ekipa za njim, kar ni prav na takšni etapi, v takšni gneči pred ciljem," je bil neposreden Hvastija.

"Videli smo razpoke v tej ekipi že na makadamu, ko so sprva vozili v ospredju, potem več ne. In so imeli težave z reševanjem situacije. Tokrat pa so si očitno dejali, morda je šlo za ekipno taktiko, da gre za nenevarno etapo, da bodo vozili čim bolj v sredini skupine in poizkusili porabiti čim manj energije. Če bi se jim izšlo, ne bi bilo slabo, ampak žal se jim ni," je zaključil nekdanji odlični slovenski kolesar.

Tadej Pogačar in Primož Roglič "Primož je borec" Šport Tako se je na Rogličev padec odzval Pogačar

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:42 12.julij 2024.

    Za šalabajzersko novinarstvo spremeniš naslov, pa imaš "nov prispevek"... Zakaj bi se človek matral, če ni treba, a ne žurnalovci!?

Sorodne novice