Šport > Kolesarstvo
7583 ogledov

O Rogličevem nastopu se še odločajo, ni zlomov, toda ...

Primož Roglič Profimedia
V četrtek odločitve o Rogličevem nadaljevanju Toura še niso sprejeli.

Primož Roglič jo je grdo skupil v zaključku 12. etape, ko si je v padcu poškodoval desno ramo, ki jo je v preteklosti že moral operirati. Pri moštvu Red Bull - BORA - hansgrohe so se svojega kapetana trudili vrniti med najboljše, a je načeti Zasavec v skupnem seštevku izgubil skoraj dve minuti in pol, s četrtega pa je nazadoval na šesto mesto.

"Primož se je po padcu stuširal in nato odšel k zdravniku, da mu očisti rane. Izvedeti moramo, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Vsi smo zelo razočarani, a zdaj je Primož kot oseba naša prioriteta," je pred ekipnim avtobusom na prva vprašanja novinarjev o Rogliču odgovoril vodja ekipe Rolf Aldag.

"Vse to delo, vsi ti treningi ... Upamo, da ni bilo vse zaman in da bo lahko nadaljeval z dirko. Nismo videli padca, a se je ta zgodil. Ima velike posledice, izguba časa pa je pravzaprav nepomembna. Pomembno je le, kako se počuti Primož," je še izjavil Aldag.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Kasneje se je oglasil tudi prvi mož moštva Ralph Denk: "Dobro smo bili postavljeni, a je Primož vseeno končal na asfaltu. O njegovih poškodbah še ne moremo veliko povedati, čeprav je zdravnik v prvem pregledu izključil možnost zlomov. A kot smo to videli pri Aleksandru Vlasovu, to ne šteje veliko." Omenjeni Rus je sicer odstopil zaradi zloma gležnja.

"Več o Primoževem stanju bomo izvedeli v petek zjutraj, stopničke na Touru so zdaj sicer povsem izključene. Najprej moramo videti, če bo sploh lahko nadaljeval, tudi v primeru, da mu bo to uspelo, pa bo vozil v precej slabem stanju," je zaključil Denk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • pravičnik77 11:02 12.julij 2024.

    kriv je voznik in noben drug.. prekoračil je svoje sposobnosti... kazen ali pa posledica tega je padec, logično..

Sorodne novice