Šport > Kolesarstvo
3571 ogledov

Video: Roglič padel pri veliki hitrosti, zaostal je več kot dve minuti

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je znova doživel hud udarec pri lovu na svoje sanje - zmago na Touru.

Primož Roglič se je drugič v dveh dneh znašel na tleh. Če jo je po sredinem padcu odnesel brez večjih posledic, je v 12. etapi grdo padel na desno ramo. Njegovi moštveni kolegi so ga počakali, a tempa niso pretirano navili, saj se kapetan moštva Red Bull - BORA - hansgrohe očitno ni počutil dobro.

V skupnem seštevku je Zasavec padel s četrtega na šesto mesto, njegov zaostanek za Tadejem Pogačarjem se je z dveh minut in 15 sekund povečal na štiri minute in 42.

Njegov padec je tokrat zakrivil kolesar Astane Aleksej Lucenko, ki je zapel ob otok na cestišču, z leve strani ceste priletel na desno stran, kjer je Roglič pritisnil na zavore, izgubil oblast nad kolesom in grdo padel. Skupila jo je rama, ki jo je v preteklosti že operiral.

Komentarjev 17
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 06:43 12.julij 2024.

    Rogla pač trenutno ni v vrhunski formi je pa tam med prvih pet...In če bi imel ekipo kot Tadej, bi bil trenutno drugi in ne bi sploh imel možnosti, da tako banalno nezaščiten pade...Ni pa rekel Rogla še zadnje besede....če ...prikaži večče ne letos, pa naslednje leto...Ne moreš brez ekipe...

  • Rim 23:22 11.julij 2024.

    Še enkrat več se sprašujem ali so njegovi pogosti padci posledica slebe tehnike tekmovalca ali slabe taktike ekipe. Ker se je to dogajalo tudi v prejšnji ekipi ima ali smolo v izbiri ekip ali pa mu manjkajo izkušnje od mladih ...prikaži več let do danes. V obeh primerih, Tour ne bo nikoli njegov. Malo tudi po zaslugi naivnosti do Tadeja. Izkušnje in prepozna leta. Sorry, pa mi je ljubši od Tadeja.

  • BenX 22:15 11.julij 2024.

    Lubi bože... Lahko kdo temu človeku pomožne kolice našraufa na bicikl??

Sorodne novice