Šport > Kolesarstvo
6967 ogledov

Vingegaard samozavestno opozarja Pogačarja: Tu sem jaz boljši

Tadej Pogačar Profimedia
Danec je Slovenca opozoril, da prihaja 'njegov teren'.

Kolesarji se bodo v današnji 14. etapi podali v Pireneje, prvič na tokratnem Touru se bo dan zaključil z vzponom. Trasa bo kolesarje peljala od Pauja do vrha Pla d'Adeta (151,9 km). Premagati bodo morali tri zahtevne klance v zadnjih 80 kilometrih, vključno z zadnjim na Pla d'Adet (dolžina 10,6 km, povprečni naklon 7,9 %).

Jonas Vingegaard, ki je v skupni razvrstitvi tretji, za Tadejem Pogačarjem zaostaja minuto in 14 sekund, je samozavesten. "Podajamo se na teren, ki meni nekoliko bolj ustreza," je po petkovi etapi o prihajajočem dvoboju s Slovencem izjavil Danec in dodal: "Veselim se prihodnjih dni, počutim se zelo dobro."

Njegovi pomočniki so sicer v 13. etapi opravili precej dela, morda se bo to danes tudi poznalo. "Adama Yatesa nismo želeli vrniti v boj za skupni seštevek, zato sem zaukazal lov," je dejal Vingegaard. Yates, skupno sedmi na dirki, se je sicer znašel v ubežni skupini, če bi si ta prikolesarila lepo prednost, bi se kapetan moštva Visma - Lease a bike moral spopasti še z eno grožnjo iz ekipe UAE Team Emirates.

Zaključek tedna v Pirenejih sicer ponuja daljše in strmejše klance, kjer naj bi manj do izraza prišla Pogačarjeva eksplozivnost. Vseeno je tudi slednji optimističen: "Veselim se vzponov. Pred Tourom nisem natančno vedel za katere klance gre, a sem zdaj to preveril, te vzpone poznam. Sem zadovoljen, ustrezajo mi."

Pogi je sicer pred etapo ostal brez pomembnega pomočnika, Juan Ayuso je zaradi Covida predčasno končal dirko. "Velika smola je, ker je moral odstopiti. Juan je eden izmed kolesarjev, ki so na papirju zelo pomembni v gorah. Na srečo João (Almeida) in Adam (Yates) delujeta zelo dobro na vzponih, tudi ostali v moštvu uspešno opravljajo svoje delo. Kot ekipa rastemo. Tudi ob primanjkljaju enega člana, smo zelo močni," je prepričan Pogačar.

Komentarjev 2
  • Antivaxer 11:02 13.julij 2024.

    "4.aprila je bil Vingegaard hospitaliziran, potem ko je utrpel zlome reber in ključnice ter zmečkanine in predrtje pljuč" Danes pa dirka kot da se ni nič zgodilo, kar verjetno kar drži, saj so najbrž lagali o poškodbah!

  • Harrison 09:41 13.julij 2024.

    Nesimpatičen Danec!

Sorodne novice