Šport > Kolesarstvo
41718 ogledov

Iz Pogačarjeve ekipe: "Očitno nas Tadej ni poslušal"

Adam Yates in Tadej Pogačar Epa
Adam Yates ni mogel skrivati presenečenja ob novi suvereni zmagi Tadeja Pogačarja, potem kaj podobnega sploh ni bil del prvotnega načrta.

Odlični Britanec Adam Yates ima vse od svojega prihoda k ekipi UAE Team Emirates vlogo ključnega pomočnika Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji. Yates se je tako izkazal že lani, ko je ves čas vozil v službi svojega kapetana, a je na koncu vseeno zasedel še zadnje mesto na stopnička ob Tadeju in zmagovalcu Jonasu Vingegaardu, letos pa se je izkazal predvsem v Pirenejih, ko je bil minuli vikend eden glavnih adutov v Pogačarjevem rokavu, ko je Slovenec dobil obe zaporedni gorski etapi.

A če je bila taktika ob sobotni Pogačarjevi zmagi precej improvizirana in so se kolesarji zanjo dogovorili šele med zadnjim vzponom, ko je Tadej poslal Adama v napad, da ga je kasneje lahko nekaj časa vlekel, ko je napad sprožil tudi sam, pa je Yates razkril, da so imeli za nedeljsko etapo dogovorjeno strategijo, da bodo celotno etapo vozili zgolj defenzivno. Seveda pa se je Pogačar niti slučajno ni nameraval držati ...

Adam Yates in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na avtobusu smo se odločili, da bomo tokrat vozili bolj defenzivno in opazovali, kaj bodo počele druge ekipe. V zadnjih nekaj primerih smo namreč vedno bili mi tisti, ki smo nadzorovali potek in nato navili tempo. No, očitno nas Pogačar ni poslušal, kajne?" se po koncu etape v pogovoru za ITV Sport instinktivnemu in napadalnemu stilu načina dirkanja svojega kapetana ni mogel načuditi izkušeni Anglež.

Seveda je potrebno poudariti, da se je Pogačar tokrat dejansko držal ekipnega načrta, saj so narekovanje tempa prepustili ekipi Visma-Lease a Bike, tudi napadu Vingegaarda je nato Pogačar sprva zgolj sledil ter ga napadel šele dobrih pet kilometrov pred ciljem, ko je začutil, da je dosti močnejši od svojega rivala, kateremu je na koncu odvzel novo minuto in 12 sekund, tako da ima v boju za rumeno majico že tri minute in devet sekund prednosti.

Tako suverena zmaga Pogačarja je presenetila tudi njegovega zvestega pomočnika, saj je Jonas tekom celotne etape izgledal zelo močan. "Ko sem odpadel, je Matteo Jorgenson narekoval izjemno hiter tempo. In če gre njegov moštveni kolega tako na polno, se mora Jonas počutiti zelo dobro. Izgledal je res dobro. Toda gre za dolg vzpon. Dobro ga poznam, je dolg in težek. Fantastično, lani smo se večino časa borili za vsako sekundo, zdaj pa imamo prednost nekaj minut," je zaključil kolesar, ki v skupnem seštevku drži sedmo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • manja53 07:34 16.julij 2024.

    Ja res je, se popolnoma strinjam z amas 1965

  • asmas1965 16:27 15.julij 2024.

    pogačarjev EGO bo prej ali slej naletel na doping test in sem skoraj prepričan da bo pozitiven.takega egoista svet ni videl od Neila Arnstronga in vsi vemo kako se je ta zgodba končala

Sorodne novice