Šport > Kolesarstvo
28655 ogledov

Direktor Bore razkril detajle bolečega pogovora, ki ga je opravil z Rogličem

Ralph Denk Profimedia
Generalni direktor Bore je razkril podrobnosti bolečega pogovora s Primožem Rogličem glede njegovega morebitnega nadaljevanja dirke po Franciji.

Kolesarska ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe se je letošnje dirke po Franciji lotila z zelo visokimi ambicijami, saj je s svojim kapetanom Primožem Rogličem napadala skupni seštevek ter se želela vključiti celo v boj za skupno zmago. Toda po enajstih dneh vzponov in padcev, ko je njihov kolesar držal četrto mesto v generalni razvrstitvi, je bila za njihove cilje usodna dvanajsta etapa, ko je bil Roglič udeležen v grozljiv skupinski padec, po katerem so se v ekipi odločili, da nadaljevanje dirke nima smisla.

Generalni direktor ekipe Ralph Denk je razkril podrobnosti pogovora z Rogličem, po katerem so sprejeli bolečo odločitev. "Pred startom 13. etape smo imeli jaz, Primož, Rolf Aldag (športni direktor ekipe) in ekipni zdravnik pogovor. V tem pogovoru smo se dotaknili razlilčnih stvari. Seveda se je govorilo o Primoževem zdravju. Nič ni imel zlomljenega, a je imel vseeno hude udarce po celem telesu. Ni se počutil dobro, to je bilo jasno in očitno," je stanje Rogliča po padcu v 12. etapi, v kateri je proti konkurentom izgubil dve minuti in pol, opisal Denk.

Ekipi je postalo jasno, da so stopničke ali celo zmaga na dirki po Franciji nedosegljive, da bi se potolčeni Roglič v daleč najboljšem primeru morda lahko boril, da ostane v prvi peterici, še bolj verjetno pa se zdi, da bi ob vseh poškodbah v Pirenejih izgubil stik z najboljšimi ter se morda v zadnjem tednu posvetil lovu na etapne zmage, če bi sploh bil konkurenčen za kaj takega.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prav tako je padel že etapo pred tem in vse to skupaj je pomenilo, da preprosto ni mogel več startati. To odločitev smo sprejeli skupaj. Če pri takšni hitrosti padeš na asfalt, preprosto ne moreš nadaljevati na takšnem nivoju. Zato je bila pravilna odločitev, da ne nadaljuje s Tourom. Na koncu smo vzeli vse v obzir in se odločili, da je to najboljše za prihodnost. Ne bi imelo smisla, da zgolj konča Tour, ali se morda, zgolj morda, bori za kakšno etapo. Tako smo prišli do odločitve, da je bolje, da se posvetimo naslednjim ciljem," je sklep bolečega pogovora znotraj ekipe pojasnil Denk.

Roglič je sicer po nekoliko neprepričljivem startu z novo ekipo, ko je bil na dirki Pariz-Nica šele deseti, kasneje dokazal, da je še vedno sposoben dosegati najvišje rezultate. Čeprav je zaradi množičnega padca odstopil z dirke po Baskiji, je na njej dosegel etapno zmago ter v trenutku odstopa tudi vodil v skupnem seštevku, medtem ko je v pripravah na Tour dobil dve etapi ter skupni seštevek kriterija Dauphine. Pri Bori tako po razočaranju na Touru vseeno upajo na uspešen zaključek sezone.

"Pred nami je še zelo poln kolesarski koledar. Tu so še Vuelta, dirka po Poljski, klasika San Sebastian, svetovno prvenstvo v Zürichu in dirka po Lombardiji. Pred nami je še veliko vrhuncev, toda trenutno je dosti prezgodaj za odločitev, kam bomo poslali Primoža. Tega si v tem trenutku še ne želimo, saj je Primož še vedno v neke vrste šoku po odstopu s Toura," je zaključil vodja ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 16:53 14.julij 2024.

    Morda bi lahko malo prebrali komentarje in napisali malo o dejanski starosti Primoža, možnostih in telesnih zmogljivostih. In kmalu bo imel čas da nastopi v slovenskih dirkah.....

  • Pierre 16:25 14.julij 2024.

    A bi lahko enkrat že nehal s tem Rogličem? Hvala!

Sorodne novice