Šport > Kolesarstvo
2176 ogledov

Nov zasuk! Napadalec na Tadeja v hudih težavah! Ekipi ga ne bosta tožili, toda ...

Napad na Tadeja Pogačarja Twitter
Navijač, ki je Pogačarju in Vingegaardu v obraz vrgel čips, je bil izpuščen iz zapora, a je francoska zveza kolesarjev že potrdila, da bo proti njemu sprožila sodni postopek.

Vinjeni gledalec dirke po Franciji, ki je zaznamoval 14. etapo, potem ko je med zadnjim vzponom dneva v obraz vodilnih kolesarjev dirke Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda vrgel čips, je bil izpuščen iz policijskega pridržanja, a s tem njegovih težav še ni konec, saj bodo pri francoski zvezi kolesarjev proti njemu sprožili pravni postopek.

"Čips-človeka", kot ga je poimenoval Pogačar, so namreč ujele kamere, kako je med sobotnim vzponom na Pla d'Adet najprej vrgel pest čipsa v obraz našemu kolesarju, nato pa nekaj trenutkov zatem še Vingegaardu, ki je poizkušal izgubiti čim manj sekund v primerjavi z nosilcem rumene majice.

"Čips-človek je prestopil vse meje. Tega ni lepo občutiti. V tistem trenutku se mi je zdelo, da navija in da je čips pač poletel v zrak od navdušenja. Ampak potem sem videl, da je to storil tudi Vingegaardu, to je bilo res neumno," je na prosti dan početje neuravnovešenega navijača pokomontiral Pogačar.

Storilec je bil nato nemudoma po dejanju, preden bi lahko povzročil še več škode, aretiran in pridržan, čez noč pa se je treznil v francoskem zaporu. A že v nedeljo je bil nato po zaslišanju izpuščen, saj se oba kolesarja in njuni ekipi niso odločili, da bi vložili tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice