Šport > Kolesarstvo
27598 ogledov

Svarilo iz tabora Tadeja Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Pri UAE Team Emirates svarijo, da boj za rumeno majico še ni končan.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je v nedeljo na vzponu Plateau de Beille uspel še drugi dan zapored zlomiti svojega večnega rivala Jonasa Vingegaarda (Visma-Lease a Bike), si privoziti še tretjo etapno zmago na letošnji dirki po Franciji ter prednost v skupnem seštevku povečati na tri minute in devet sekund.

Mnogi analitiki in strokovnjaki so tako že začeli ugibati, ali je morda letošnja francoska pentlja že odločena in bo Tadej Pogačar še tretjič v svoji karieri osvojil rumeno majico. A pri ekipi UAE Team Emirates se še predobro zavedajo, da lahko en slab dan uniči vso njihovo trdo delo ter da delo ni končano, dokler Tadej prihajajočo nedeljo na kronometru v Nici ne prečka ciljan črte. Športni direktor ekipe Joxeán Matxín je bil tako po zmagoslavju v 15. etapi odlično razpoložen, a hkrati tudi previden v svojih napovedih.

Joxean Matxin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prekrasno, sem navdušen. Želel bi tudi čestitati Vismi za to etapo, saj dirkajo na zmago, toda tokrat je bil Tadej premočan. Vseeno jim moramo čestitati za njihovo delo, za narekovanje peklenskega tempa. Tudi nam je to ustrezalo in nato se je Tadej sam odločil, kdaj je pravi trenutek za napad. Pridobil je eno minuto, zelo dobro," je bil po etapi navdušen Matxín, ki pa se dobro zaveda, da skupna zmaga še vedno ni samoumevna.

"Ne smemo pozabiti, da je pred nami še en teden dirkanja. Za nami je odličen dan, a gre zgolj za en dan. Tri minute prednosti pred zadnjim tednom so odlična situacija, odlična prednost, toda vse skupaj se lahko spremeni v enem samem dnevu. Moramo biti previdni, spoštovati naše nasprotnike," svari Matxín, ki pa je pogovor končal s komplimentom na račun svojega varovanca. "Pogačar je v kolesarja poosebljena popolnost."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice