Šport > Kolesarstvo
4839 ogledov

Poročila: panika v UAE Team Emirates, kaj to pomeni za nadaljevanje?

UAE Team Emirates Profimedia
Na Touru še dva odstopa zaradi koronavirusa, virus kosi tudi po ekipi UAE Team Emirates?

Pred današnjim nadaljevanjem kolesarske dirke po Franciji smo imeli še dva odstopa zaradi pozitivnih testov na koronavirus. Ekipa Maxima van Gilsa Lotto-Dstny je tako danes prva sporočila, da je bil njen kolesar včeraj pozitiven na testu in ima blage znake bolezni ter bo tako še četrti primer kolesarja, ki ne bo končal dirke zaradi koronavirusa.

Še pred začetkom etape pa so se oglasili tudi pri Jaycu AlUli, za katero nastopa tudi Slovenec Luka Mezgec, ter sporočili, da je bil danes na testiranju pozitiven tudi Chris Harper, ki se je tako pridružil Van Gilsu, Michaelu Moerkoevu, Thomasu Pidcocku in Juanu Ayusu, ki so iz enakega razloga predčasno zaključili s francosko pentljo.

Pozitivnih naj bi bilo še dosti več kolesarjev, toda nekateri kljub pozitivnim testom nadaljujejo. Tako je bil na testu pozitiven tudi Geraint Thomas, a ni odstopil zaradi komaj zaznavnih simptomov. Na start se tako vozi v ločenem ekipnem avtomobilu in ne v ekipnem avtobusu, da ne bi okužil svojih moštvenih kolegov.

Testi na Touru letos sicer niso obvezni, Mark Cavendish, ki je nedavno prišel do rekordnega števila etapnih zmag, pa je za televizijo ARD dejal, da ve za še dosti večje število tekmecev, ki so nadaljevali kljub pozitivnemu testu. Vodstvo dirke je sicer zaradi več primerov okužb v nedeljo uvedlo uporabo zaščitnih mask na določenih področjih, kot so novinarska območja na startu in cilju ter moštveni avtobusi.

Pred današnjo etapo pa je naravnost završalo med novinarji, saj naj bi potem, ko je ekipo zaradi okužbe že zapustil Ayuso, še dva člana ekipe UAE Team Emirates vodilnega kolesarja dirke Tadeja Pogačarja danes na start etape prišla ločeno od preostalega dela moštva. Sloviti AS namreč razkriva, da Adam Yates in Tim Wellens nista bila v ekipnem avtobusu, pač pa sta bila na start pripeljana izolirana v moštvenem avtomobilu.

Na novinarski konferenci v ponedeljek, ko so imeli tekmovalci prost dan, se je te teme dotaknil tudi Pogačar, ki je med drugim poudaril, da ga porast covida-19 v karavani malenkost skrbi, a upa, da bo lahko še šest etap dirkal zdrav in v Nici končal na vrhu zmagovalnega odra. Zaenkrat mu kaže zelo dobro, saj ima v skupnem seštevku tri minute in devet sekund prednosti pred prvim zasledovalcem Jonasom Vingegaardom. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 20:34 16.julij 2024.

    Ne date miru...Zakaj odstopati od komaj zaznanih simptomov prehlada ?! Narod je blesav do amena zaradi psihoze, ki so jo ustvarili načrtno...

  • Nelaži 20:32 16.julij 2024.

    kovid pravljice za lahko noč naivci se veselo nadaljujejo, PCR test ne odkriva ničesar je izjavil iznajditelj tega testa. To je bil verjetno razlog, da so ga ubili. Ostalo je še na milijone doz cepiv proti kovidu, ki jih je ...prikaži več treba porabit. Itak oktobra prihaja drugi val s še "strašnejšim" virusom.

Sorodne novice