Šport > Kolesarstvo
907 ogledov

Kolesarski zvezdnik razkril pravi razlog, zakaj zapušča Primoža in Boro

Lennard Kämna Profimedia
Nemec je kot glavni razlog za odhod navedel odnos ekipe, ki po njegovi hudi nesreči ni želela nadaljevati pogovora glede podaljšanja pogodbe.

Odlični Nemec Lennard Kämna je potrdil govorice, da po koncu leta zapušča ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe. 27-letni Nemec, ki še okreva po grozljivi aprilski nesreči na treningu, ko ga je zbil avtomobil, tako da ostaja veliko vprašanje, ali ga bomo sploh še videli v dresu Bore, potem ko je v intervjuju za dpa razkril, da po petih letih zapušča nemško ekipo, kateri se je letos pridružil tudi naš as Primož Roglič.

"Ni šlo za lahko odločitev, a vseeno 100-odstotno stojim za njo," je izjavil Kämna, ki je aprila v prometni nesreči med pripravami na Tenerifih utrpel hude poškodbe prsnega koša, več zlomljenih reber in obtolčena pljuča, bolnišnico pa je lahko zapustil šele po štirih tednih. Nato pa je prišlo obdobje, ki ga je prepričalo, da skupna pot z Boro ni več mogoča, saj so po njegovi poškodbi končali vse pogovore o podaljšanju pogodbe.

"Ralph Denk je rekel, da so pogajanja po nesreči potisnjena na stran. In šele če bo rehabilitacija šla v pravi smeri, namerava podaljšati mojo pogodbo. Bom končal pri tem," je bil kratek a neposreden zmagovalec etap z vseh treh velikih tritedenskih dirk (Giro, Tour, Vuelta).

Vodja ekipe Denk je sicer v podcastu "Inside Red Bull-BORA-hansgrohe" ponudil nekoliko drugačno zgodbo, da naj bi končali s pogajanji, saj naj bi se zmagovalec devetih profesionalnih dirk že odločil, da podpiše za drugo ekipo. Zaenkrat sicer še ni uradno znano, katera ekipa naj bi si zagotovila njegov podpis, a po kolesarskem svetu krožijo govorice, da se je dogovoril z moštvom Lidl-Trek.

Čeprav bo očitno šlo za precej grenko slovo, pa je Känma v športnem duhu priznal, da je zelo hvaležen za čas, ki ga je preživel pri Bori. "Ta ekipa mi je dala marsikaj in sam sem bil sposoben ekipi ponuditi marsikaj. Toda morate gledati tudi na to, kako vidijo v prihodnje mojo vlogo v moštvu in kako jo vidijo nekatere druge ekipe," je pojasnil kolesar, ki je poleg etap na treh največjih dirkah zmage pobiral tudi na kriteriju Dauphine, dirki po Kataloniji, dirki po Andaluziji (Ruta del Sol), dirki po Alpah ...

Potem ko je tekom svoje kariere že trikrat nastopil na Touru, je opazil, da v moštvu Red Bull-BORA-hansgrohe svojega mesta na največji dirki več nima zagotovljenega, kar je še pripomoglo k odločitvi, da zamenja ekipo. "Moj največji cilj v prihajajočih letih bo Tour. Težko rečem, v kakšni vlogi. Pred nesrečo bi to zagotovo bilo lažje. Toda moj dolgoročni cilj je boriti se v skupnem seštevku na eni izmed velikih tritedenskih dirk. Toda zavedam se, da sem v tem trenutku še precej daleč od tega."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice