Šport > Kolesarstvo
7507 ogledov

Zvezdnik Bore zapušča Rogliča, seli se k drugemu Slovencu

Max Schachmann Profimedia
Max Schachmann naj bi po šestih izjemno uspešnih letih zapustil nemško ekipo.

Odlični nemški kolesar Max Schachmann ne bo dolgo nosil Red Bullovega loga na svojih prsih, saj bo po koncu sezone zapustil ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe. Nemec je sicer po svojem prihodu k Bori dolgo veljal za enega njenih najpomembnejših kolesarjev, potem ko je pred začetkom leta 2019 prestopil iz vrst Quick-Stepa.

Pri Bori so bila najuspešnejša njegova zgodnja leta, saj je večino uspehov dosegel v prvih treh letih, ko je dvakrat dobil skupni seštevek dirke Pariz-Nica, bil na stopničkah kolesarskega spomenika Liege-Bastogne-Liege ter osvojil dva državna naslova. Zadnja leta so mu nekoliko pokvarile poškodbe in bolezni, a je letos ponovno prikazal prebliske stare forme, še posebej na dirki po Italiji, ko je za las ostal brez zmage in rožnate majice na prvi etapi.

Schachman je sicer tekom svoje kariere poleg omenjenih uspehov zbral kar 14 profesionalnih zmag, dobil etapo Gira ter bil bronast na evropskem prvenstvu v vožnji na čas. Je zelo vsestranski kolesar, ki se znajde tako na enodnevnih klasikah, kot etapnih preizkušnjah.

Max Schachmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Na največjih etapnih tedenskih dirkah je dosegel uvrstitve v prvo deseterico na dirki po Baskiji ter dvakrat na dirki po Švici, ko je bil enkrat celo četrti. Ima tudi tri etapne zmage z dirke po Baskiji, dve z dirke po Kataloniji ter eno z dirke Pariz-Nica.

Prav tako odličen je bil na enodnevnih klasikah, ima poleg stopničk z dirke Liege-Bastogne-Liege z omenjene dirke še eno deveto mesto, medtem ko je še en kolesarski spomenik, dirko po Lombardiji, končal na sedmem mestu. Od preostalih prestižnih enodnevnih klasik ima še tretjo mesto s Strade Bianche in dirke Amstel Gold (na kateri je bil tudi enkrat peti), medtem ko ima na Valonski puščici kar tri uvrstitve v prvo deseterico.

Kot kaže, pa svojo vrnitev med najboljše ne bo nadaljeval pri ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe, saj je ogromno virov Wielerflitsu ter Gazzetti dello Sport potrdilo, da Schachman po koncu sezone zapušča ekipo, za katero kolesari tudi naš šampion Primož Roglič, ter se seli k ekipi drugega Slovenca, k Jayco AlUli Luke Mezgeca. Prav tako naj bi se mu pri avstralski ekipi pridružil še en kolesar Bore, Avstrijec Patrick Gamper.

Schachmann je tako še en nemec v vrsti, ki zapušča ekipo Ralpha Denka. Po koncu sezone namreč ekipo zapušča drugi veliki nemški zvezdnik Emanuel Buchmann, ki se je skregal z vodstvom, potem ko ni bil izbran v ekipo za Giro. Prav tako se veliko omenja selitev Lennarda Kämne k ekipi Lidl-Trek. Kot kaže se bo Bora-hansgrohe po prihodu avstrijskega sponzorja Red Bulla in ogromnega priliva denarja dosti bolj osredotočala na mednarodne zvezdnike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice