Šport > Kolesarstvo
1190 ogledov

Direktor Vuelte že omenil Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bije bitko s časom. Bo poskusil še četrtič osvojiti Vuelto?

Primož Roglič je moral zaradi grdega padca predčasno skleniti svoj nastop na dirki po Franciji. Po informacijah po odstopu s Toura še ni sedel na kolo ter je ostal brez treningov. Zanj je tako morebitni nastop na olimpijskih igrah, pred tremi leti je v Tokiu osvojil zlato kolajno v vožnji na čas, že izgubljen.

A obstaja realna možnost, da bo nastopil na Vuelti, ki se bo 17. avgusta začela s kronometrom v Lizboni. O tem je ob predstavitvi 18. etape v Vitorii spregovoril tudi direktor Vuelte Javier Guillén.

Ta je namreč omenil, da na španski pentlji nameravajo nastopiti Roglič, Mikel Landa in branilec lovorike Sepp Kuss, nastop Juana Ayusa, ki je zaradi bolezni prekinil nastop na francoski pentlji, pa naj bi bil prav tako blizu. Precej bolj je vprašljiv nastop Oierja Lazkana, ki ga še čakata kronometer in cestna vožnja na OI v Parizu.

Še manj možnosti pa je za nastop trenutno vodilnega dvojca na Touru. Jonas Vingegaard pričakuje rojstvo otroka in se namerava posvetiti družini, Pogačar pa je že večkrat zavrnil možnost, da bi po Giru in Touru nastopil še na Vuelti. Njegov naslednji veliki cilj naj bi bilo svetovno prvenstvo.

"Zakaj ne bi poizkusil osvojiti vseh treh velikih dirk v enem letu?" so sicer Guillénovo mnenje zapisali pri španskem Eurosportu. Omenjeni podvig sicer ni še uspel nobenemu kolesarju v zgodovini.

Pogačar je trenutno sicer le dve etapi oddaljen od tega, da kot osmi kolesar osvoji dvojček Giro/Tour, to je leta 1998 nazadnje uspelo Marcu Pantaniju.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • atamama 09:26 20.julij 2024.

    Seveda bo šel če ne bo Pogačarja in ostale konkurence....

Sorodne novice