Šport > Kolesarstvo
1891 ogledov

Rogličev bivši moštveni kolega udaril: "To kaže na Pogačarjevo aroganco"

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačarjevi stalni napadi naj bi po mnenju Toma Dumoulina kazali na njegovo aroganco, saj se maščuje Jonasu, ki ga je dvakrat zapored premagal.

Potem ko ima v skupnem seštevku v boju za rumeno majico na dirki po Franciji več kot tri minute prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je kolesarski svet pričakoval, da se bo slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) le nekoliko umiril ter v zadnjem tednu francoske pentlje začel voziti bolj defenzivno pri branjenju najbolj prestižne majice v kolesarskem svetu.

A temu seveda ni bilo tako. Tadej, ljubljenec množic, ki nas iz etape v etapo navdušuje s svojim napadalnim stilom vožnje, je seveda na prvi nekoliko bolj razgibani etapi zadnjega tedna, sredini 17. etapi, sprožil ponoven napad. Pogačar je namreč med vzponovm na predzadnji klanec opazil, da je njegov najresnejši tekmec in drugouvrščeni kolesar dirke Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) povsem osamljen, zato je sprožil silovit napad.

Danec se je sicer podal za Pogačarjem, a ni imel pravega odgovora, kmalu pa ga je prehitel tudi Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep). Vingegaard je sklonil glavo in se skorajda vdal v usodo, a mu je na pomoč priskočil moštveni kolega Christophe Laporte, ki ga je uspel privleči do Pogačarja in Evenepoela. Na zadnjem vzponu je nato najprej napad sprožil Remco in v zadnjih metrih še Pogačar, tako da sta oba Dancu ukradla nekaj sekund. Remco je Jonasu odvzel 12 sekund, Pogačar pa dve.

A medtem ko se ves klanja pogumnemu in vedno napadalnemu ter razburljivemu stilu vožnje Pogačarja, pa nad njegovo vožnjo ni niti najmanj navdušen nekdanji kolesar Visme-Lease a Bike ter bivši moštveni kolega Jonasa in našega Primoža Roglič, legendarni Tom Dumoulin, ki je Tadejevo početje opisal kot arogantno.

"Gre zgolj za kazanje svoje moči. Pogačar je tri minute spredaj, kaj takega mu ni potrebno početi. To počne le zato, da nadleguje Vingegaarda. To kaže na njegovo aroganco. Pogačar ne more prenesti dejstva, da je bil premagan dve leti zapored. Zdaj je končno spet 'šef' in ima dovolj močne noge, da ponovno prizadane Vingegaarda. Misli si, 'zdaj ti bom vrnil'," je v pogovoru za NOS nekdanji zmagovalec Gira optožil našega kolesarja arogance.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • robert82 14:45 18.julij 2024.

    Umirjeno no, bonton, to je samo kolesarstvo. Morajo nekaj pisati, da razdelijo publiko. Prevroče?

  • ico8 14:37 18.julij 2024.

    Kreten zavistni ima podobne gnile rdece gliste v glavi kot pticje soldtvo. Ce ne zmores bomo pa zahteve zmanjsali… Torej, Pogi bi moral voziti pocasneje, da se nebi videlo kako druge blente ne zmorejo? JVPM, stokrat prekleta nora ideja:Vsi isti, vsi enaki!

Sorodne novice