Šport > Kolesarstvo
2661 ogledov

Pogačar razkril, zakaj ravno Jorgensonu ni želel prepustiti zmage

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je razkril, da je bil v petek pripravljen celo prepustiti etapno zmago, če bi se zanjo potegoval kdo drug, kot pa kolesar Visme-Lease a Bike.

Nekaj časa je že kazalo, da se bo nizozemska ekipa Visma-Lease a Bike le veselila svoje druge etapne zmage na letošnji dirki po Franciji, potem ko je Američan Matteo Jorgenson na zaključnem vzponu Isola 2000 strl preostale ubežnike ter se bližal cilju.

Toda slabih 10 kilometrov pred ciljem je silovit napad iz glavnine sprožil najboljši kolesar dirke Tadej Pogačar in več kot triminutna prednost Jorgensona se je začela topiti, dokler ga ni v samem zaključku naš junak ujel in nemudoma prehitel ter se tako veselil še četrte etapne zmage na letošnjem Touru.

Jorgenson, ki tako še naprej ostaja brez zmage na velikih tritedenskih dirkah, je ciljno črto prečkal 21 sekund za nosilcem rumene majice, a z lepo prednostjo pred preostalima najmočnejšima ubežnikoma, Simonom Yatesom in Richardom Carapazom.

Pogačar je tako še enkrat zlomil srce Visme-Lease a Bike, saj je zdaj že kristalno jasno, da če v zadnjih dveh etapah ne pride do kakšne nesreče, bo Pogačar prekinil dvoletno dominanco Jonasa Vingegaarda, ki je osvojil zadnji dve francoski pentlji, prav tako pa je poskrbel, da Nizozemci ostajajo pri vsega eni etapni zmagi (Vinegaard), potem ko so bili v 19. etapi v odličnem položaju, saj so v begu imeli kar dva izjemno močna kolesarja, Jorgensona in Wilca Keldermana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice