Šport > Kolesarstvo
3255 ogledov

Armstrong s svarilom za Pogačarja: "To je največja napaka njegove kariere!"

Tadej Pogačar Profimedia
Lance Armstrong opozarja Tadeja Pogačarja, naj nekoliko zmanjša svojo lakoto po etapnih zmagah.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je v petek na vzponu Isola 2000 prišel še do četrte letošnje etapne zmage na dirki po Franciji ter s svojo novo neverjetno predstavo navdušil kolesarski svet. No, vsaj večji del. Izjemni Slovenec je namreč naletel tudi na kritike, eden izmed najbolj glasnih pa je bil padli velikan kolesarstva, Lance Armstrong. Američan je namreč v svojem kolesarskem podcastu The Move izpostavil, da verjame, da Pogačar zmaguje preprosto preveč etap ter da se mu bo to v prihodnosti maščevalo.

"To, kar smo ravnokar videli, je največja napaka njegove celotne kariere. To vam obljubim," je bil prepričan Armstrong. "Ostalim ekipam to ni všeč, navijačem to ni všeč ... Seveda lahko rečete, da ljudje doma v Sloveniji ob tem uživajo, toda tekmujete tudi proti Belgijcu Remcu Evenepoelu, Jonasu Vingegaardu iz Danske. Dvema kolesarskima velesilama. Vozite v Franciji, s francoskimi mediji. To je ogromna napaka z njegove strani."

"In potem slišim reakcije, da gre za dirkanje. Da, to je res, a gre tudi za politično kampanjo," je svoje razmišljanje nadaljeval Američan. "Ljudem ne smete dati razloga, da vas zasovražijo. To bi želel ponoviti. Ne dajte jim razloga, da vas zasovražijo. In če je to preveč? Potem jim ne dajte razloga, da vas ne marajo. In še pomembneje, ne dajte jim razloga, da začnejo dvomiti v vas. Ne dajte jim razloga, da začnejo dvomiti v vašo veličino. In to je naredil, to je bila njegova največja napaka."

Armstrong se je sicer tekom svojega podcasta še enkrat vrnil na temo Pogačarja, saj je želel razčistiti določene stvari. "Sem resnično navijač Tadeja Pogačarja. In kot navijač ter podpornik pravim, naj ne počne tega. Želim mu samo najboljše. Pogačar mora zgolj gledati proti stopničkam v Nici. Tisto je prava zmaga," je zaključil eden največjih športnih prevarantov v zgodovini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • jakec1575 12:52 20.julij 2024.

    mislim, da je zmaga 4 etap od 22 ih kr zdravs mera zmag. kako sicer upravicis rumeno majico? to da si povprecen? tip je pokazal, da jih lahko zmelje v zadnjih 9 km. za to se zivi. za presenecenja. atmstrong ...prikaži več je ljubosumen. ker z dopingom ni zmogel tok watov

  • timja 12:42 20.julij 2024.

    ta qrc amerski zafiksani pa se res nima kaj oglašat, niti etape nebi zmagal brez dopinga...usrane

  • Jernej65 12:28 20.julij 2024.

    Večje napake, kot jo je naredil Armstrong, se ne da narediti, praktično je izgubil vse. Kolikor vem imajo navijači radi takšen način dirkanja. 10 let nazaj, je bilo dirkanje en velik dolg čas, saj so si favoriti na eni ali ...prikaži več dveh etapah ustvarili neko minimalno prednost in potem so se vse do konca šlepali na ekipi, ki je skrbela, da ne bi kdo pobegnil. Rogljič, Pogačat, Evenepul so prinesli dirke zopet zanimive. A ni nad vse zanimivo, da niti ekipa UAE vse do konca ne ve, kako bo dirkal Pogačar.

Sorodne novice