Šport > Kolesarstvo
12230 ogledov

Zajokal v objemu, nato priznal, da se je med etapo vse spremenilo

Jonas Vingegaard Profimedia
Jonas Vingegaard ni imel svojega dne.

Že udeležba njegovih moštvenih kolegov v begu, šlo je za Wilca Keldermana, Mattea Jorgensona in sprva tudi Christopha Laporta, je nakazovala, da bo Jonas Vingegaard v 19. etapi skušal napasti Tadeja Pogačarja, a se to na koncu ni zgodilo. Na zadnjem vzponu je nato močneje na pedala pritisnil prav slovenski as in se odpeljal do svoje četrte etapne zmage na tokratnem Touru.

Danec Slovencu ni niti skušal slediti, držal se je Remca Evenepoela, da ga slednji ne bi ogrozil v boju za tretje mesto. Skupaj sta tudi prišla v cilj, na petem in šestem mestu sta zaostala za minuto in 42 sekund. Zaostanek zmagovalca zadnjih dveh dirk po Franciji se je v skupnem seštevku tako povečal na pet minut.

Po prihodu v cilj je Jonas padel v objem ženi Trine Marie, nato pa se je razjokal. Sanj o tetji zaporedni zmagi je konec.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"To zame ni bil dober dan. Sredi etape sem moral preklopiti v svojem razmišljanju. Sprva sem želel do zmage, to je bil tudi razlog, da sta bila Jorgenson in Kelderman v begu. Uporabili smo ju kot satelita, ki bi se jima priključil, ko bi se odločil za napad," je v izjavi za ITV Sport priznal Vingegaard.

"Namesto, da bi napadel, sem se trudil, da bi lahko sledil," je še dodal in potrdil, da je Jorgenson ob koncu dobil proste roke za etapno zmago. A Američana je Pogačar ujel 1,9 kilometra pred ciljem, na koncu pa je Jorgenson za Slovencem zaostal za 21 sekund.

"Morda zdaj vse skupaj le prihaja za mano," je po hudem padcu in grdih poškodbah, ki jih je utrpel na dirki po Baskiji, zdaj razmišljal Vingegaard.

"Mislim, da je to normalno, saj sem imel za pripravo le mesec dni in pol časa. Že na začetku sem dejal, da bo noro, če se bom lahko boril za zmago, a mi je nekako uspevalo dva tedna in pol. Zdaj je boja za zmago konec," je zaključil Danec, ki v preobrat ne verjame več.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
  • munja 20:10 19.julij 2024.

    Pantani2 tole pa ni ravno najbolj primeren komentar, pa ni važno, za katerega tekmovalca gre. Očitno ti je vročina udarila na možgane.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:48 19.julij 2024.

    Pička bledolična,sedaj si pokazal,da nisi vreden pol pizde slane vode!!!

Sorodne novice