Šport > Kolesarstvo
603 ogledov

To je pred Pogačarjem, od rumene majice ga loči 33 km

Tadej Pogačar Profimedia
Do Pogačarjevega tretjega Toura le še 33,7 km vožnje proti uri.

Slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) le še ena etapa loči do tretje skupne zmage na dirki po Franciji po letih 2020 in 2021. Do konca je ostal le še kronometer od Monaca do Nice (33,7 km), na katerem bi lahko 25-letnik s Klanca pri Komendi lovil že šesto zmago na letošnji francoski pentlji.

V skupnem seštevku ima pred zadnjo etapo Pogačar 5:14 minute naskoka pred Dancem Jonasom Vinegegaardom (Visma-Lease a Bike). Ta bo tako Slovencu predal nazaj krono, ki mu jo je vzel v zadnjih dveh sezonah. Tretjeuvrščeni Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) zaostaja že 8:04 minute.

Prav med prvo trojico gre zaradi zelo razgibane trase iskati prve favorite za zmago v zadnji etapi.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bomo videli, če bom imel dobre noge. Jutri moramo varno priti do Nice, saj gre za kar nevaren kronometer. Mislim, da bom malce bolj užival ob cesti ob toliko gledalcih," je Pogačar dejal organizatorjem po koncu sobotne predzadnje etape.

Sama trasa od Monaca do Nice je sestavljena zelo razgibano in vsebuje 650 višinskih metrov. Po treh ravninskih kilometrih sledi osem kilometrov dolg vzpon La Turbie (8,1 km/5,6 %), nato pa nekaj kolesarjenja po ravnem in krajši spust do začetka vzpona na prelaz Eze.

Ta je dolg slaba dva kilometra, nato pa spet sledi nekaj ravnega pred skoraj deset kilometrov dolgim spustom. Za konec sledi še pet kilometrov ravnine do cilja v Nici in kronanja ob Azurni obali.

tour | Avtor: letour.fr letour.fr

Prvi kolesar se bo s startne rampe pognal ob 14.40, zadnji, Pogačar, pa bo preizkušnjo začel ob 18.45.

Do cilja v Nici bodo od Slovencev prišli tudi Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), Luka Mezgec (Jayco AlUla) in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), medtem ko je Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) pred 13. etapo zaradi padca v 12. odstopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice