Šport > Kolesarstvo
1444 ogledov

"Upal sem, da mi bo Pogačar prepustil zmago, ne zamerim mu"

Tadej Pogačar Profimedia
"Sam bi ravnal enako," je ob zmagi Pogačarja izjavil Vingegaard.

Jonas Vingegaard se je v predzadnji etapi dirke po Franciji osredotočil na branjenje skupnega drugega mesta, s tem, da bo skupno zmago tokrat osvojil Tadej Pogačar, se je sprijaznil že dan prej. V 20. etapi je tako sledil predvsem Remcu Evenepoelu, dvakrat izničil njegov napad na zadnjem vzponu, nato pa v protinapadu Belgijca pustil za sabo. A pri tem se ni uspel otresti tudi Pogačarja.

S Slovencem sta tako skupaj prišla v zadnje metre etape, nato pa je Pogi pospešil. Danec je le nemočno zmajal z glavo in se niti ni trudil, da bi ujel svojega velikega tekmeca. Pogačar je prišel do svoje pete etapne zmage na letošnji francoski pentlji, Jonas je ostal pri eni, tisti, ki jo je dobil v ciljnem sprintu 11. etape, ko je nekoliko presenetljivo ugnal prav na papirju eksplozivnejšega Pogačarja.

"Nekako sem upal, da mi bo Tadej tokrat prepustil etapno zmago, a tega pravzaprav nisem niti pričakoval," je hitro po prihodu v cilj za Eurosport izjavil Vingegaard. 

"Zelo močno sem se trudil med etapo. V sprintu tako ali tako nisem imel nobenih možnosti, saj sem bil že na svojem limitu. A vedno lahko upaš. Ne zamerim mu, tudi sam bi verjetno ravnal enako," je še izjavil Danec, ki se je po prečkanju ciljne črte takoj rokoval s Pogačarjem.

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Vingegaard je bil zadovoljen z razpletom etape: "Zelo sem srečen, da sem prikazal takšno predstavo in se vrnil po včerajšnjem slabšem dnevu."

Vingegaard pred današnjim kronometrom za Pogačarjem zaostaja 5:14, prednost pred Evenepoelom, ki je na dirki že dobil vožnjo na čas v 7. etapi, pa je povišal na 2:50.

Tokratni kronometer ni ravninski, to pa bi lahko ustrezalo Pogačarju, a je vprašanje, kako resno se ga bo lotil ob tako veliki prednosti. Zanesljiva vožnja brez tveganj mu namreč zagotavlja tretjo skupno zmago na Touru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jjjaaannneeezzz 08:25 21.julij 2024.

    Otročja izjava

  • ico8 07:29 21.julij 2024.

    Idiotija, izgleda, da ze vsi dirkajo, da bi bili drugi! Prvi? Pa ne no, nocem zmagati, to pa ne!!!

  • Antivaxer 07:20 21.julij 2024.

    Vingegaard: zakaj že, bi ti Pogi prepustil zmago?

Sorodne novice