Šport > Kolesarstvo
2156 ogledov

Razposajeni Pogi jo je med etapo zagodel Urški

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je imel med etapo čas tudi za norčijo.

Tadej Pogačar je tudi v 20. etapi prišel do zmage. Med preizkušnjo tega niti ni imel v načrtu, a je nato izkoristil predvsem delo moštva Soudal - Quick-Step, ki je navilo tempo, s tem poskušalo pripraviti napad Remca Evenepoela na Jonasa Vingegaarda, posledično pa je lovilo tudi ubežnike.

Na zadnjem klancu je nato Evenepoel dvakrat napadel, a pri tem 'izstrelil svoje naboje', Vingegaard pa mu je odgovoril s protinapadom, Pogačar pa je sledil Dancu do cilja. Dvesto metrov pred ciljno črto je Pogi nato 'opravil' tudi z Vingegaardom.

Pogačar je bil ob visoki prednosti, v etapo se je podal z več kot petminutnim naskokom, dobro razpoložen, k njegovi samozavesti je pripomoglo tudi dejstvo, da je traso izjemno dobro poznal, saj v tem delu južne Francije kot prebivalec monaške kneževine opravi ogromno treningov. Zanj značilna razposajenost, nekaj takšnega bi verjetno težko pričakovali od večine najboljših kolesarjev, je prišla do izraza, ko je ob cesti opazil zaročenko Urško Žigart.

Slovenska kolesarka, ki je v zadnjem času uspešno nastopila na ženskem Giru, je stala na cestišču, verjetno z nalogo, da mu poda bidon s pijačo. A ko jo je Pogi zagledal svojo boljšo polovico, je zakolesaril proti njej in jo poškropil ter tako poskrbel, da ji ni bilo ob visokih temperaturah, te so zaznamovale etapo, ni bilo prevroče. Pri tem se je prešerno zabaval.

Prav danes je v kolesarskih krogih sicer zaokrožila novica, da se bo Žigart v naslednji sezoni pridružila moštvu AG Soudal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice