Šport > Kolesarstvo
748 ogledov

Neverjetno, kako se je Tadej odzval na primerjave z legendarnim "Kanibalom"

Tadej Pogačar in Eddy Merckx Twitter
Slovenec je v šali pojasnil, zakaj se sam ne bi primerjal s slovitim "Kanibalom".

Nosilec rumene majice Tadej Pogačar je z izjemno predstavo na vzponu Isola 2000 v petek razblinil vse dvome, kdo bo letos v Nici okronan za novega kralja francoske pentlje. Slovenec, ki je letos na velikih tritedenskih dirkah dobil že neverjetnih deset etap, bo (v primeru, da ne pride do kakšne nesreče) tako v nedeljo postal prvi kolesar po Marcu Pantaniju, ki se bo lahko v istem letu pohvalil z zgodovinskim dvojčkom Giro-Tour.

Čeprav je bil z izjemo ene etape dominanten skozi celotno dirko, so v nizozemski ekipi Visma-Lease a Bike nekako še upali, da bo ravno na 19. etapi v visokih Alpah naš kolesar padel v krizo, a je nizozemsko ekipo na koncu celo oropal etapne zmage, potem ko je v zaključku za svojo letošnjo četrto etapno zmago prehitel še najmočnejšega ubežnika Mattea Jorgensona, medtem ko je njihovemu favoritu za skupno zmago Jonasu Vingegaardu odvzel novo minuto in 52 sekund.

Pogačar je tako prišel še do desete letošnje etapne zmage na dveh največjih dirkah na svetu, svoje petnajste na Touru, medtem ko jih ima z velikih tritedenskih dirk skupaj že 24. Kljub neverjetni dominanci v skupnem seštevku je tako jasno, da ima Pogačar nenasiten apetit tudi po etapnih zmagah, svojim rivalom pa redko prepusti tudi drobtinice.

Tadej Pogačar in Eddy Merckx | Avtor: Twitter Twitter

Po Pogačarjevem napadu na Isolo 2000 so tako kolesarski navdušenci ponovno začeli vleči vzporednice ter Tadeja primerjati z legendarnim Eddyjem Merckxom, ki je z vzdevkom "Kanibal" slovel po svoji želji po zmagovanju ter neizprosnem odnosu, ko je želel osvojiti vse, kar se je osvojiti dalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice