Šport > Kolesarstvo
1965 ogledov

Rogličevega šefa je začudila izjava direktorja Vuelte o Primoževem nastopu

Primož Roglič Epa
Prvi mož moštva ne more potrditi Rogličevega nastopa na Vuelti.

Prvi operativec ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe Ralph Denk redno  sodeluje v podkastu svojega moštva, med drugim pa ga je tokrat začudila izjava direktorja dirke po Španiji Javierja Guilléna, ki je pred dnevi v Vitoriji ob predstavitvi trase 18. etape izjavil, da bo na Vuelti nastopil tudi trikratni zmagovalec preizkušnje Primož Roglič.

Denk je na besede Guilléna odvrnil, da direktor Vuelte očitno ve nekaj več, kot pa je to znano njemu. Roglič po besedah Nemca zaenkrat le rahlo kolesari na domačem trenažerju, na ceste se še ni podal. Seveda v ekipi razmišljajo o španski pentlji, a ni še nič odločeno. Po Denkovem mnenju si Guillén želi Zasavčevega nastopa, a je pri tem zaenkrat zelo optimističen. Šef nemškega moštva je poudaril, da nastopa na Vuelti zaenkrat ne more potrditi.

Denk je pred dnevi tudi izjavil, da bodo Rogliču namenili ves potreben čas za okrevanje, nato pa se bodo odločili, kako nadaljevati sezono.

"Pred nami je še zelo poln kolesarski koledar. Tu so še Vuelta, dirka po Poljski, klasika San Sebastian, svetovno prvenstvo v Zürichu in dirka po Lombardiji. Pred nami je še veliko vrhuncev, toda trenutno je dosti prezgodaj za odločitev, kam bomo poslali Primoža. Tega si v tem trenutku še ne želimo, saj je Primož še vedno v neke vrste šoku po odstopu s Toura," je tako pred tednom izjavil vodja ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe.

Ralph Denk | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice