Šport > Kolesarstvo
4278 ogledov

Pri Vismi kritični do Pogačarja: "To mu ne pomaga pri priljubljenosti!"

Tadej Pogačar Profimedia
Športni direktor Visme-Lease a Bike je mnenja, da je Pogačar zaradi svoje želje po zmagovanju vse manj priljubljen.

Kolesarski ekipi Visma-Lease a Bike je na obeh alpskih etapah letošnje dirke po Franciji dobro kazalo, da bo oplemenitila svojo zbirko etapnih zmag, a tudi po obeh alpskih preizkušnjah ostaja le pri eni zmagi z letošnje francoske pentlje, potem ko je njihovega favorita v samem zaključku obeh etap premagal najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar.

Kolesar ekipe UAE Team Emirates bo namreč nedeljski zaključni kronometer letošnjega Toura začel s kar petimi etapnimi zmagami, potem ko je dobil praktično vse letošnje gorske preizkušnje z izjemo ene, ko ga je v zaključnem sprintu premagal ravno Vismin kapetan Jonas Vingegaard.

Pogačar tako svojim nasprotnikom ni pustil niti drobtinic in pri nizozemski ekipi, ki je bila v petek in soboto na pragu zmage z ubežnikom Matteom Jorgensonom in svojim kapetanom Vingegaardom, so mnenja, da bi se zaradi Pogačarjeve želje po zmagovanju lahko spremenil njegov status med ostalimi kolesarji in navijači.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Športni direktor ekipe Merijn Zeeman se je tako v pogovoru za WielerFlits dotaknil petkove etape, ko se je Pogačar že zgodaj odkrižal svojih dveh rivalov Vingegaarda in Remca Evenepoela, a je nadaljeval s svojim napadom, dokler ni v samem zaključku ujel tudi ubežnika Jorgensona ter mu izpred nosa odnesel etapno zmago.

"To kaže, da res rad zmaguje," je s kislim nasmehom komentiral Zeeman. "Seveda si ne želimo, da nam karkoli podari. Če si želi zmagati, ima seveda pravico, da zmaga. Seveda bi si želel, da bi Matteo in naša ekipa zmagala, to bi bila lepa nagrada. Toda zmago je želel zase," je pokomentiral Pogačarjev napad na etapno zmago na devetnajsti etapi.

A če se je pred kamerami WielerFlitsa še zadrževal, je bil Zeeman dosti bolj kritičen v izjavah za časopis Het Laatste Nieuws, kjer je kritiziral Pogačarjevo željo po zmagovanju. "Smo eni izmed srečnežev, ki so lahko prišli do etapne zmage, saj preostalim ne prepusti niti drobtinic. To je seveda njegova oziroma njihova odločitev. Toda ne vem, če mu to kaj pomaga pri priljubljenosti kot kolesarju."

Frans Maassen | Avtor: Profimedia Profimedia

A če je bil Zeeman kritičen do Pogačarjevega početja, pa je začuda drugi športni direktor ekipe Frans Maassen ponudil povsem drugačen pogled na situacijo. "Saj ni potrebno, da si ustvarja prijatelje, ne? Ima vso pravico, da napade. V tem primeru je bilo to slabo za nas in ostale ubežnike. Ampak takšen je vrhunski šport. Vozil je na vso moč ter povsem zasluženo zmagal."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar MS
    MS 17:39 21.julij 2024.

    Športni direktor ekipe Merijn Zeeman očitno ne razume športa! Tekmeci ne tekmujejo da bi nekomu podarjali zmage! Tekmeci ne tekmujejo za priljubljenost! Tekmeci tekmujejo da bi zmagali! Tako preprosto je to!

Sorodne novice