Šport > Kolesarstvo
460 ogledov

Žigart menja ekipo, razvpiti šef se šali, da ji bo sledil tudi Pogačar

Urška Žigart Profimedia
Urška Žigart tudi v prihodnji sezoni v svetovni seriji.

Najboljša slovenska kolesarka na svetovni lestvici Urška Žigart bo tudi v prihodnji sezoni del svetovne serije. Iz ekipe Liv AlUla Jayco se bo preselila k AG Insurance-Soudalu, je potrdil šef ekipe Belgijec Patrick Lefevere.

Devetinšestdesetletni razvpiti strokovnjak je novico potrdil za časnik Het Nieuwsblad, v kateri se je sicer po pisanju portala Cyclinguptodate.com pošalil, da se ji bo kmalu tam pridružil tudi njen zaročenec Tadej Pogačar. Kasneje je to seveda zanikal.

Žigart je zadnjih pet sezon tekmovala v svetovni seriji. Pred sezono 2021 je iz takratne ekipe Ale BTC Ljubljana prestopila k zdajšnji ekipi. Po štirih letih se zdaj poslavlja iz savdsko-avstralske zasedbe. V karieri je doslej zbrala šest zmag, od tega pet na državnih prvenstvih in eno etapno na dirki po Valencii (2021).

Žigart je to sezono dosegla izid kariere na največjih treh dirkah, ko je bila na nedavno končani italijanski pentlji skupno 12. Lani je bila na dirki po Švici skupno sedma, letos pa deveta, kar sta njuni najboljši uvrstitvi v svetovni seriji.

Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Letošnja državna prvakinja tako na cestni dirki kot v vožnji na čas iz Trebnjega je na lestvici Mednarodne kolesarske zveze najvišje uvrščena Slovenka, zaseda 98. mesto. Za njo sta udeleženki olimpijskih iger Eugenia Bujak (140.) in Urša Pintar (231.).

Sedemindvajsetletna Žigart se bo v belgijski ekipi pridružila relativno mladi zasedbi, v kateri pa ne bo več njihove prve zvezdnice Ashleigh Moolman iz Južne Afrike, ki je napovedala upokojitev.

Ob Moolman sta prvi imeni ekipe še Avstralka Sarah Gigante in tekmovalka z Mavricija Kimberley Le Court Pienaar, ki je dobila tudi eno od etap nedavne dirke po Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice