Šport > Kolesarstvo
1893 ogledov

Iz Visme razkrili, kako bi se Pogačar skorajda pridružil njihovi ekipi

Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar Profimedia
Športni direktor Visme-Lease a Bike je razkril, da bi v preteklosti skorajda uspel v svoje vrste zvabiti mladega Tadeja Pogačarja.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar v zadnjih letih velja za edinega pravega nasprotnika kolesarske ekipe Visma-Lease a Bike (oziroma Jumbo-Visme) na velikih tritedenskih dirkah, saj je praktično edini kolesar ob Remcu Evenepoelu, ki je v zadnjih letih uspel prekiniti dominanco nizozemske ekipe. A po besedah športnega direktorja Visme-Lease a Bike Merijna Zeemana ni veliko manjkalo, da bi se na začetku svoje profesionalne poti izjemni Slovenec pridružil ravno nizozemski ekipi.

"Slišali smo, da gre za posebnega talenta. Nato sem se preko Primoža Rogliča, njegovega rojaka, pozanimal, kdo dejansko je in kako bi stopili v stik z njim," se je Zeeman v pogovoru za NOS spominjal, kako je prvič izvedel za Pogačarja. "Želel sem ga zvabiti v našo ekipo kot perspektivnega kolesarja, a je takrat že podpisal z UAE Team Emirates. Toda imeli smo ga na našem radarju."

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

"In ko so enkrat imeli v svojih rokah takšnega talenta, je bilo jasno, da bo ostal tam," je Zeeman priznal, da Jumbo-Visma ni imela možnosti za Pogačarjev prihod, ko je enkrat padel v roke ekipe, kot je UAE Team Emirates. "Poleg tega smo imeli Primoža in Jonasa Vingegaarda. Morate se osredotočiti na kolesarje, ki jih imate."

Po besedah Zeemana je bila Jumbo-Visma zelo blizu, da bi Pogačarja takrat zvabila v svoje vrste, na koncu pa  je bil ravno izjemni Slovenec tisti, ki je Nizozemcem preprečil številne uspehe. Najprej je leta 2020 premagal Rogliča na dirki po Franciji, leto kasneje in letos pa še Vingegaarda. V vseh treh primerih so kolesarji Jumba oziroma Visme osvojili drugo mesto za slovenskim šampionom, ki jim je v preteklosti tako nesrečno spolzel skozi prste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice