Šport > Kolesarstvo
1281 ogledov

Pogačar razkril, kdaj bo spet dirkal za Slovenijo

Tadej Pogačar Profimedia Tadej Pogačar.
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar se je oglasil na družbenem omrežju.

Tadej Pogačar je po osvojitvi svojega tretjega francoskega Toura šokiral slovensko javnost z odpovedjo udeležbe na bližnjih olimpijskih igrah v Parizu, kjer bi branil bronasto medaljo s cestne dirke.

Kot razlog za odpoved je navedel preveliko utrujenost, a poznavalci špekulirajo, da bi v ozadju njegove odločitve lahko bilo dejstvo, da njegova ljubezen Urška Žigart ni bila izbrana v žensko olimpijsko reprezentanco, čeprav je letos v odlični formi.

Namesto Pogačarja je selektor moške izbrane vrste vpoklical Domna Novaka. Ker bo zaradi poškodbe odsoten tudi Primož Roglič, bodo slovensko moško kolesarsko četverico v Parizu ob Novaku sestavljali še Jan Tratnik, Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Pogačar je v torek na Instagramu zaželel srečo Novaku in ostalim Slovencem ter napovedal, da bo državni dres spet oblekel na svetovnem prvenstvu, ki ga bo septembra gostil švicarski Zürich.

Tadej Pogačar IG story OI | Avtor: Instagram Instagram
"Po intenzivnih mesecih si bom vzel nekaj odmora in se pripravil na svetovno prvenstvo, kjer bom spet s ponosom nosil slovenske barve," je zapisal Pogačar. 

"Rad bi samo zaželel srečo Domnu Novaku, ki me bo zamenjal v Parizu in vsem ostalim športnikom, ki se odpravljajo na olimpijske igre," je dodal Pogačar. 

Kolesarsko svetovno prvenstvo 2024 bo na sporedu konec septembra.

Ženski in moški članski kronometer se bosta odvila 22. septembra, ženska članska cestna dirka 28. septembra, moška članska cestna dirka pa dan kasneje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pišmevuh 21:12 23.julij 2024.

    Naj dirka za državo, ki ji plačuje davke. Nabijem njega, Snežiča in bebce na Fursu.

  • vanja6 20:34 23.julij 2024.

    Kaj pa če Skivenci nismo zato da gre na SP. Naj grejo tisti, ki gredo na OI. Si zaslužijo.

Sorodne novice