Šport > Kolesarstvo
6864 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je po zmagi na Touru o Tadeju izjavil Armstrong

Tadej Pogačar Profimedia
Armstrong, ki je med Tourom glasno kritiziral Pogačarjev način dirkanja, je Tadeja razglasil za enega treh največjih kolesarjev vseh časov.

Čeprav je slovenski kolesarski as Tadej Pogačar na letošnji dirki po Franciji naravnost pometel s konkurenco in prikazal eno najboljših predstav v zgodovini kolesarstva, je bil tekom preizkušnje tarča številnih kritik, saj naj bi bil preveč požrešen. Med drugim se je kritikom Slovenčevega stila vožnje pridružil tudi Lance Armstrong, ki je Pogačarja posvaril, da je njegov stil vožnje "največja napaka njegove kariere".

Toda po koncu dirke, katero je Pogačar zaključil s tremi zaporednimi etapnimi zmagami od skupaj šestih ter ogromno prednostjo v skupnem seštevku, se je očitno vdal tudi kontroverzni Američan ter le priznal, da smo bili priča nečemu zgodovinskemu. "Gre za generacijskega talenta. Že zdaj lahko rečemo, da je eden izmed treh največjih kolesarjev vseh časov," je bil po zaključnem kronometru nad Pogačarjem navdušen v svojem podcastu "The Move".

Lance Armstrong | Avtor: Youtube Youtube

"Kronometrom rad pravim dirka resnice in Tadej Pogačar je zastopal rumeno majico, zdi se da z eno nogo, obenem pa je zmagal z eno minuto prednosti. Sicer je precej tvegal, a nič več, kot ostali. Dejstvo je tudi, da so na prvih treh mestih kronometra končali vsi trije najboljši kolesarji skupnega seštevka. To kaže na to, za kako zahteven kronometer je šlo," je bil navdušen nad še eno dominantno Pogačarjevo predstavo, potem ko je pred samo vožnjo na čas napovedal, da ne bo šel na polno.

Komplimentom na račun Pogačarja pa se je pridružila še ena kontroverzna figura kolesarstva, zloglasni Armstrongov šef iz časov US Postala in Astane Johan Bruyneel. "Porušili so vse rekorde. Vse, na vseh vzponih. In dostikrat ne le najhitrejši kolesar, temveč kar vsi najhitrejši trije, včasih celo najhitrejših sedem ali osem. In to je dinamika, ki se bo nadaljevala. Iz leta v leto so boljši in Tadej je najboljši med njimi."

Johan Bruyneel | Avtor: Youtube Youtube

"Obenem pa ima za podporo kolesarje, ki so bili že na stopničkah velikih tritedenskih dirk, kot sta Joao Almeida in Adam Yates. Prvo, četrto in šesto mesto so odlični rezultati. V vseh gorskih etapah, še posebej zadnjih treh,  so bili dominantni v primerjavi z največjimi rivali, Vismo. Je najboljši kolesar in okoli sebe ima najboljšo ekipo. Kaj sploh lahko naredite proti temu? Šest etapnih zmag, šest minut prednosti pred drugouvrščenim ... In če bi želel ter v določenih trenutkih še močneje pritisnil, bi lahko imel celo sedem ali osem minut prednosti," pa je Bruyneel za konec izpostavil še dejstvo, da ima že tako najboljši kolesar sveta okoli sebe tudi najmočnejšo ekipo na svetu.

Čeprav Bruyneel in Armstrong veljata za dva kolesarska izobčenca ter dva izmed največjih športnih prevarantov, pa je vseeno za spremembo le lepo slišati pohvale tudi iz njunih ust. Če ju je na koncu vendarle uspel prepričati, to pove še toliko več o izjemnosti Pogačarjevih predstav.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 13:18 23.julij 2024.

    Pa kaj se ima ta dopingiranec za oglašat???

Sorodne novice