Šport > Kolesarstvo
7580 ogledov

Komentator Eurosporta razkril morebitno afero: Pogačar ne gre v Pariz zaradi dekleta?

Tadej Pogačar Urška Žigart Profimedia Tadej Pogačar in Urška Žigart.
Po odpovedi udeležbe Tadeja Pogačarja na olimpijskih igrah je zanimiv pogled podal nekdanji as in zdaj komentator Jens Voigt.

Tadej Pogačar je v nedeljo v fantastičnem slogu še tretjič v svoji karieri osvojil Tour de France, nato pa slovensko javnost šokiral z odpovedjo udeležbe na olimpijskih igrah v Parizu.

Po poškodbi Primoža Rogliča, ki bi v Franciji branil naslov olimpijskega prvaka v kronometru, bo Slovenija tako prikrajšana za oba največja kolesarska zvezdnika.

V ozadju Pogačarjeve odločitve o odpovedi olimpijskih iger pa naj bi bila osebna zamera, namigujejo nekateri poznavalci kolesarskih krogov. Šlo naj bi za izbiro selektorja slovenske ženske kolesarske reprezentance, ki v ekipo za Pariz ni izbral Pogačarjeve srčne izbranke - Urške Žigart.

"Njegovo dekle Urška je na državnem prvenstvu v vožnji na čas zmagala s prednostjo štirih minut, cestno dirko je dobila s prednostjo desetih minut. Ampak ni bila izbrana," je za Eurosport dejal nekdanji kolesarski as, zdaj pa komentator Jens Voigt

Slednji, ki je v aktivni karieri dobil dve etapi na Touru in eno na italijanskem Giru, je nato razkril še nadaljnje povezave. "Da bi bilo vse skupaj še bolj smešno, je njen selektor obenem športni direktor ekipe, iz katere sta bili vpoklicani dekleti, ki bosta zastopali Slovenijo v Parizu. Tudi zame kot zunanjega opazovalca se postavljajo vprašanja, kaj se dogaja in ali je to vplivalo na Tadejevo odločitev," je povedal Voigt.

Tadej Pogačar Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

"Slovenija, kljub le dvema milijonoma prebivalcev, ima pet ali šest kolesarjev med elitno stoterico in ima pravico do štirih tekmovalcev na olimpijskih igrah. Tako bi imel Tadej na cestni dirki podporo odlične ekipe," je slovenska obžalovanja strnil Voigt.

Penko izbral svoje

Selektor slovenske ženske kolesarske reprezentance in obenem športni direktor ekipe BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo, iz katere je bila v olimpijsko ekipo uvrščena Urška Pintar, ob njej pa še nekdanja članica te ekipe Eugenija Bujak, je Gorazd Penko. Slovenija ima lahko v ženski konkurenci na igrah le dve kolesarki.

"Nisem pričakovala, da bo to tako odmevalo, s to odločitvijo sem se sicer sprijaznila že pred nekaj časa. Nimam namena, da bi izsilila svoj nastop na olimpijskih igrah! Še zlasti, ker si ne želim dirkati nekje, kjer me ne cenijo in nočem biti obkrožena z ljudmi, ki me podcenjujejo. Si pa zaslužim, da povem svoje mnenje in nestrinjanje z izborom ter opozoriti na to, da pri tem izboru ne obstaja objektiven kriterij," pred dvema tednoma na Instagramu zapisala Urška Žigart.

Selektor moške kolesarske vrste Uroš Murn je namesto Pogačarja v ekipo vpoklical Domna Novaka, ki se je pridružil Janu Tratniku, Mateju Mohoriču in Luki Mezgecu. V kronometru bo slovenske barve zastopal le Tratnik.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 10
  • jezero 20:17 23.julij 2024.

    Sramota za Slovenijo; Urška bi morala nastopiti, tudi če ne bi bila Pogačarjevo dekle. Mar Penko misli, da se lahko norčuje iz Urške in posredno iz najboljšega kolesarja na svetu?

  • Luksi 20:09 23.julij 2024.

    To se v Sloveniji pogosto dogaja, zaradi nesposobnega vodstva izgubljamo zelo veliko. Vprašanje pa je, kdaj bomo tem nesposobnežem pokazali vrata... če sploh kdaj

  • Pierre 20:08 23.julij 2024.

    Pri nas očitno bolje uspevajo nesposobni na vseh področjih...

Sorodne novice