Šport > Kolesarstvo
15475 ogledov

Velik zasuk, iz Bore sporočili slabe novice glede Primoža Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Borin šef je demantiral besede svojega športnega direktorja ter potrdil, da ostaja velik vprašaj, ali bo Roglič pripravljen do starta Vuelte.

Vse odkar ga je na odločilnem kronometru dirke po Franciji leta 2020 Tadej Pogačar slekel iz rumene majice, se kalvarija Primoža Rogliča na največji dirki na svetu nadaljuje iz leta v leto. Ob svojih zadnjih treh nastopih je namreč grdo padel ter dirko poškodovan predčasno zapustil. V prejšnjih dveh primerih se je nato kot za tolažilno nagrado osredotočil na Vuelto, katero je nato tudi enkrat dobil (ter enkrat sredi boja za rdečo majico odstopil), prav zagotovo pa bi si po novem neuspešnem Touru želel Vuelto napasti tudi letos.

Konkurenca na španski pentlji bo precej okrnjena, saj sta svoj nastop že odpovedala Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard, tako da bi dovolj dobro pripravljeni Roglič zagotovo veljal za enega glavnih favoritov dirke. Če bi Rogliču po treh zaporednih slavjih med leti 2019 in 2021 uspelo še v četrto dobiti dirko po Španiji, bi se izenačil z rekorderjem Robertom Herasom.

In pred nekaj dnevi je iz ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe prišla vzpodbudna novica glede Rogličevega nastopa na Vuelti, saj je športni direktor Javier Guillén razkril, da Rogličeve poškodbe niso tako hude, da bi lahko ogrozile Rogličev nastop na španski pentlji ter da je Slovenčev nastop na dirki po Španiji praktično zagotovljen.

Ralph Denk | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda vodja ekipe Ralph Denk je v podcastu Inside Red Bull-BORA-hansgrohe demantiral besede Guilléna. "V tem primeru mora vedeti več, kot jaz. Kolikor vem, lahko Primož za zdaj le nekoliko trenira na sobnem kolesu, tako da ne verjamem, da je jasno, ali bo lahko nastopil na Vuelti. Prepričan sem, da bi si ga športni direktor želel imeti na startu, toda tega ne moremo potrditi."

Po prvih poročilih Roglič v nesreči na Touru sicer ni utrpel nobenih zlomov, a ima po besedah ​​Denka rane in modrice po vsem telesu. Roglič je sicer na dirki po Franciji kazal dobro formo, saj je bil v poziciji, da bi se v zadnjem tednu francoske pentlje lahko boril za stopničke, a mu je nov padec pokvaril načrte.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice