Šport > Kolesarstvo
1561 ogledov

Noro, s kom je šef nasprotne ekipe primerjal Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Vodja Arkée je Pogačarja primerjal s štirimi velikani kolesarstva.

Kolesarska ekipa Arkéa-B&B Hotels se je v zadnjih letih z nekaterimi odličnimi rezultati uspela prebiti med ekipe najvišjega WorldTour ranga, a na velikih tritedenskih dirkah v zadnjem času ni ravno blestela. A je nato letos na dirki po Franciji popravila vtis s svojo prvo etapno zmago v zgodovini največje dirke na svetu.

Da je letošnji Tour postal zgodovinski za Arkéo je že na drugi etapi poskrbel Kevin Vauquelin, ki je dobil slovito etapo z vzponom na legendarno San Luco. Etapa teoretično sicer ni bila v Franciji, temveč v Italiji, a še vedno šteje za zgodovinsko prvo zmago Arkée na dirki vseh dirk.

Kavin Vauquelin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Letošnjo dirko po Franciji si bomo zapomnili za vedno. V ekipi Arkée-B&B Hotels vladata veselje in zadoščenje. Končno smo bili nagrajeni za naše trdo delo. Zmaga na Touru zaznamuje človeka in ekipo, zato so lahko vsi zaposleni v ekipi in partnerji ponosni na to zmago," je bil po zgodovinski francoski pentlji v pogovoru za Cyclism'Actu zadovoljen vodja ekipe Emmanuel Hubert.

Po lanskem prihodu enega najboljših sprinterjev sveta Arnauda Démarea so sicer pri Arkéi največ stavili na svojega odličnega sprinterja, ki pa na Tour ni prišel v pravi formi, saj je bil v igri za zmago le enkrat, pa še takrat je bil zaradi nepravilnega manevra kaznovan z zadnjim mestom v skupini. Na celotni dirki je tako vpisal le dve sedmi mesti, sicer pa ni krojil samega sprinterskega vrha.

A če je Démare, lastnik 95 profesionalnih zmag, od tega tudi osmih z Gira in dveh s Toura, pošteno razočaral, je naravnost navdušil mladi 23-letni Vauquelin, ki je zmagi z druge etape dodal še šesto mesto na prvem letošnjem kronometru ter pokazal, da je pred njim zelo svetla prihodnost. "Radi bi nadaljevali našo zgodbo s kolesarji, kot je Kevin. Morda lahko upamo, da nekoč v prihodnosti napade tudi skupni seštevek. Po analizi Toura bomo stvari videli bolj jasno in nam bo bolj jasno, kam ga lahko postavimo," se nad možnostmi, ki jih v ekipo prinaša Vauquelin, navdušuje Hubert.

Emmanuel Hubert | Avtor: Twitter Twitter

Za konec pa vodja francoske ekipe seveda ni mogel mimo razpleta letošnje dirke, kjer je še posebej izpostavil končnega zmagovalca, našega Tadeja Pogačarja, katerega je primerjal s štirimi velikani kolesarstva. "Mislim, da imamo zelo lepe stopničke, z najboljšimi kolesarji dirke. Seveda pa je Pogačar zdrobil letošnji Tour in to je bilo prav lepo gledati. S šestimi etapnimi zmagami je v svoji posebni kategoriji. Mislim, da je eden največjih in ga lahko postavimo ob bok Eddyju Merckxu, Bernardu Hinaultu, Miguelu Indurainu ter Jacquesu Anquetilu,je zaključil Hubert.

Zanimivo je, da je Hubert postavil Pogačarja ob bok ravno največji četverici dirke po Franciji, ki se edina lahko pohvali s petimi skupnimi zmagami na francoski pentlji. Pogačar ima zaenkrat tri, a morda je Hubert z izbiro prav te četverice želel poudariti, da sam verjame, da bo Pogačar zelo kmalu tudi omenjeno četverico vsaj ujel, če že ne prehitel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice