Šport
1023 ogledov

Tik pred zdajci dva velika zvezdnika odpovedala olimpijski turnir

Jannik Sinner in Holger Rune Profimedia
Po Sinnerju olimpijski nastop odpovedal še Rune.

Potem ko je nastop na olimpijskem turnirju v Parizu zaradi bolezni odpovedal prvi teniški igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, se je olimpijskim bojem odpovedal še najboljši danski igralec, Holger Rune. Enaindvajsetletnik je prek družbenih omrežij sporočil, da ga v Parizu ne bo zaradi poškodbe levega zapestja.

Rune bi moral ta teden nastopiti na turnirju v Umagu, a je zaradi poškodbe odpovedal nastop. Na njegovo žalost mu ni uspelo okrevati, zato je bil prisiljen odpovedati tudi olimpijske igre. "Resnično mi je žal, da ne bom mogel tekmovati na olimpijskih igrah. To je nekaj, česar sem se veselil," je Rune zapisal na omrežju X.

"Vso sezono sem igral z bolečinami v zapestju," je ta čas 16. igralec sveta zapisal na Instagramu: "Zato moram zdaj zdravniška priporočila jemati resno. Olimpijske igre bom spremljal od doma." Rune je sicer nazadnje tekmoval prejšnji teden v Hamburgu, kjer je predal četrtfinalni dvoboj.

 

Sinner bo izpustil OI zaradi vnetja mandljev

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner, prvi na svetovni jakostni lestvici ATP, pa je že pred Runejem sporočil, da bo moral izpustiti olimpijske igre v Parizu, ker ima vnetja mandljev. "Žalosten vas obveščam, da se žal ne bom mogel udeležiti OI v Parizu," je prek družbenih omrežij X in Instagram sporočil 22-letni zmagovalec OP Avstralije.

"Po dobrem tednu treninga na pesku sem se začel slabo počutiti. Nekaj dni sem počival in na pregledu mi je zdravnik postavil diagnozo vnetja mandljev in mi močno odsvetoval igranje," je zapisal Sinner. "To je veliko razočaranje, saj so bile OI eden izmed mojih glavnih ciljev v tej sezoni. Komaj sem čakal, da bom imel čast zastopati svojo državo na tem zelo pomembnem dogodku. Vso srečo vsem italijanskim športnikom, za katere bom navijal od doma. Forza Italia," je še dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice