Šport
69 ogledov

Po olimpijskih igrah slovo še ene nekdanje številke ena svetovnega tenisa

Angelique Kerber Wimbledon EPA
Olimpijske igre zadnje dejanje v karieri Angelique Kerber.

Nemška teniška zvezdnica Angelique Kerber bo po olimpijskih igrah končala kariero. Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa in zmagovalka treh turnirjev za grand slam je svojo odločitev tik pred začetkom poletnih iger v Parizu sporočila prek Instagrama. Kerber je bila številka 1 v teniškem svetu in uspešnejša od katere koli druge nemške igralke po sloviti Steffi Graf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelique Kerber (@angie.kerber)

"Že pred začetkom olimpijskih iger lahko rečem, da ne bom nikoli pozabila Pariza 2024, saj bo to moj zadnji profesionalni turnir," je na družbenem omrežju zapisala 36-letnica: "Čeprav je to morda racionalno prava odločitev, se sama ne počutim tako. Preprosto zato, ker imam šport rada z vsem srcem in sem hvaležna za spomine in priložnosti, ki mi jih je dal."

Kerber je pred 17 meseci prvič postala mama, po vrnitvi na igrišča leta 2023 pa ni mogla več graditi velikih športnih uspehov kot na vrhuncu kariere. Takrat je zmagala na odprtem prvenstvu Avstralije in OP ZDA leta 2016 ter postala prva nemška številka 1 na svetu po Steffi Graf. Dve leti pozneje je zmagala na klasiki na travi v Wimbledonu. V žepu ima tudi že olimpijsko kolajno - na igrah 2016 v Rio de Janeiru je osvojila srebro.

teniška žogica roland garros pesek igrišče tenis Teniški velikan Šport Eden največjih teniških igralcev tega tisočletja po Parizu v pokoj

Po Andyju Murrayu bo tako Kerberjeva druga nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ki bo na olimpijskih igrah v Parizu zaključila svojo bogato kariero. Sedemintridesetletni Škot je sicer odpovedal svoj nastop med posameznik, tako da namerava v Parizu zaigrati zgolj med dvojicami, kar bodo njegove pete OI.

S to odločitvijo se je želel popolnoma osredotočiti na dvojice z Danom Evansom, s katerim merita na medaljo, je dvakratni olimpijski prvak (2012, 2016) povedal za britanski BBC. Sedemintridesetletnik je sicer v ponedeljek uradno naznanil, da bo po olimpijskem turnirju, njegovem že petem v karieri, za vedno postavil lopar v kot.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice