Šport
229 ogledov

Edini slovenski plavalec hitro zaključil olimpijski nastop

Sašo Boškan Epa
Sašo Boškan je v Parizu hitro končal slovenske moške plavalne nastope.

Edini slovenski plavalec v Parizu Sašo Boškan, ki je za nastop na olimpijskih igrah prejel posebno povabilo, saj mu norme ni uspelo izpolniti, je na 200 metrov prosto plaval 1:48,75. Skupno mu je to med 25 plavalci, ki so nastopili, prineslo končno 21. mesto, najhitrejših 16 se je uvrstilo v polfinalne boje.

Dvaindvajsetletni Boškan je v bazenskem kompleksu La Defense lovil izid čim bližje lastnemu državnemu rekordu, ki ga je dosegel novembra lani v Rotterdamu (1:47,62), vendar je za več kot sekundo zaostal tudi za tem dosežkom. V kvalifikacijah je bil najhitrejši Romun David Popovici, ki je imel 3,1 sekunde prednosti pred Boškanom.

"Delno sem z nastopom zadovoljen. Morda sem na prvi polovici začel prehitro in mi je ostalo malo premalo energije za močan finiš. A sem premiero na igrah doživel na zelo pozitiven način, navdušen pa sem predvsem nad publiko, saj v takem ozračju še nisem nastopil. Zelo sem vesel, da sem dobil to priložnost," je po tekmi povedal plavalec kranjskega Triglava.

Sašo Boškan | Avtor: Epa Epa

"Sašo je res pogumno startal v dirko, morda celo preveč pogumno, saj mu je na koncu manjkal tisti finiš, ki ga zna pokazati. A vseeno sva z 21. mestom zadovoljna, saj je imel prijavljen 26. izid. Upam, da bo to zanj izkušnja, iz katere bo lahko črpal naprej za naslednja velika tekmovanja," pa je dodal njegov trener Luka Berdajs.

Boškan je sicer bil edini slovenski plavalec na letošnjih OI. V moški konkurenci se je skupaj s Petrom Johnom Stevensom, Anžetom Feršem Erženom in Primožem Šenico Pavletičem boril za olimpijski nastop in eno kvoto, ki pripada državi brez plavalca z olimpijsko normo.

Med plavalkami bo Slovenijo na igrah zastopala le še Neža Klančar. Ljubljančanko v torek čaka tekma na 100 m prosto, konec prihodnjega tedna pa še na pol krajši sprinterski razdalji. V sobotni štafeti 4 x 100 metrov je skupaj z Janjo Šegel, Katjo Fain in Tjašo Pintar zasedla 14. mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • www 13:02 28.julij 2024.

    Zdaj se pa lohk v miru zaroci, naje mesa in naseksa ns kartonskih postlah. Saj zato jih davkoplacevalci posiljamo na OI.

  • Kmodri_ 12:04 28.julij 2024.

    Več sreče na naslednjih OI!

Sorodne novice